Vítěze 27. ročníku hudebních cen Žebřík vyhlásí 8. března moderátorská dvojce Jakub Kohák a Iva Pazderková

Vítěze 27. ročníku hudebních cen Žebřík vyhlásí 8. března moderátorská dvojce Jakub Kohák a Iva Pazderková Zdroj: Marek Holoubek

Startuje anketa Žebřík. O svých hudebních favoritech můžete hlasovat on-line

Hudební ceny Žebřík vkročily už do 27. roku své existence. Výsledky hlasování, které probíhá na webu www.anketazebrik.cz celý leden a únor, budou odtajněny na velkém finálovém večeru 8. března v Plzni. Na něm se koncertně představí například Divokej Bill, Tomáš Klus, Mydy Rabycad, Gaia Mesiah či Vladimír Mišík.

Během ledna mohou v anketě Žebřík hudební fanoušci hlasovat pro kteréhokoliv ze svých favoritů, z čehož vzejde po pěti nominovaných v deseti kategoriích. O definitivních vítězích se pak bude rozhodovat ve druhém kole do 28. února. Hlasovat lze pro Skupinu, Album, Skladbu, Videoklip, Zpěváka, Zpěvačku, Objev, Akci, Film i pro fanoušky velmi oblíbený Průser roku. Totéž platí i pro zahraniční část ankety.

Slavnostní vyhlášení se uskuteční v pátek 8. března od 19 hodin v areálu DEPO2015 v Plzni. Během šestihodinové show budou oceněni tři nejlepší umělci v každé kategorii, kteří převezmou bronzové sošky z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka. Finálovým eventem provede diváky moderátorská dvojce Jakub Kohák a Iva Pazderková. Kromě toho budou na akci, jejímž organizátorem je magazín iREPORT, k vidění i exkluzivní koncerty: „Jsme rádi, že pozvání přijali vítězové posledního ročníku Tomáš Klus, Mydy Rabycad, poprvé i Divokej Bill. Po dlouhých dvanácti letech se na Žebříku představí také Gaia Mesiah, lepší než kdy předtím. A velkou ctí pro nás bude přivítat na pódiu Vladimíra Mišíka, který zde oslaví své narozeniny,“ popisuje program hlavní scény ředitel Hudebních cen Žebřík Jarda Hudec. Chybět nebude ani každoroční DJ stage a pověstná after party s hvězdami Žebříku, která potrvá až do ranních hodin.  Vstupenky na finálový galavečer si v předprodeji můžete koupit za 440 Kč.