Best of 2018: Nejlepší akční adventura
zdroj: tisková zpráva

Best of 2018: Nejlepší akční adventura

11. 1. 2019 18:30 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Do škatulky akčních adventur může spadnout ledacos a ani letos jsme rozhodování neměli jednoduché. Zakladatel žánru nám to přeci jen trochu usnadnil, neboť letos nový Tomb Raider zase tak fantastický nebyl. Naopak se ale docela povedl Assassin’s Creed Odyssey a k zahození není ani řada dalších her, nicméně nakonec jsme ze všech kandidátů vybrali tři nejlepší kousky, které vyčnívají nad konkurencí .

3. místo - Subnautica

Subnautica zdroj: tisková zpráva

Novodobá klasika žánru? To ukáže až čas, ale zatím to tak vypadá. Podmořský survival je někde úplně jinde než většina jiných her na přežití. Subnauticu nejde srovnávat s DayZ, Minecraftem ani s novými podvodními pasážemi z No Man’s Sky, přesto má v sobě od každého trochu a zároveň dokáže být svá.

Subnautica je nádherná, děsivá i fascinující, často tyhle roviny zvládá najednou a tu a tam do toho ještě dokáže vystřihnout hororovou scénu jako od pánů Scotta či Camerona. Survival je to přitom intenzivní i ve chvílích, kdy se vlastně nic neděje. Proto a pro další nespočet důvodů je to pro nás třetí nejlepší akční adventura letošního roku.

2. místo - Spider-Man

Spider-Man: The Heist zdroj: tisková zpráva

Takhle sympaticky pozitivních superhrdinů bychom ve hrách, a do jisté míry ani ve filmech, mnoho nenašli. Zdejší verze Petera Parkera vás svou bezprostřední energií úplně odzbrojí a během chvilky si vás omotá kolem prstu, stejně jako Spider-Man omotá své nepřátele pavučinou a pověsí je na nejbližší lampu.

Další evoluce arkhamovského soubojového systému je tu dotažená k dokonalosti, bohatá škála nepřátel vás dokáže přiměřeně trápit celou hru a navíc je tu zábavné i samotné pohupování. Vývojáři brilantně zpracovali pohyb po městě, bez kterého by Spider-Man fungovat prostě nemohl. Ten letošní naštěstí funguje na výbornou, a to prakticky po všech směrech.

1. místo - Red Dead Redemption II

Red Dead Redemption 2 zdroj: tisková zpráva

Bezprecedentní a výjimečné od začátku do konce. Takové je Red Dead Redemption II. Unikátní kovbojka, která mísí „akci“ i „adventuru“ (ne)uvěřitelným způsobem. Zběsilé přestřelky zvládá stejně bravurně jako triviální sekání dříví či posedávání u táboráku. Navrch přihazuje ještě výborné postavy, zajímavý příběh, nádherné prostředí, a všechno to balí do precizně vypulírované technické stránky.

Rockstar hry moc často nevydává. Když se už ale smiluje a něco pustí na trh, je to většinou ohromná pecka. Red Dead Redemption II není výjimkou a kope úplně jinou ligu než jeho dva dnešní soupeři.

Nejnovější články