Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Filmový svět plný předělávek: Těchto 5 remaků se nepovedlo, diváci je nemohou vystát!

Filmový svět plný předělávek: Těchto 5 remaků se nepovedlo, diváci je nemohou vystát!
Zdroj: Facebook
+ Dalších 9 fotografií
trapas
Ve filmovém světě fungují jasná pravidla. Pokud je první film úspěšný, obvykle se dočká pokračování. V případě, že by pokračování nedávalo vzhledem k původnímu příběhu smysl, nezbývá autorům snímku nic jiného než čekat, kdo se jejich trháku chopí a vytvoří podle něj remake. Fanouškům původního filmu pak častozbývají akorát oči pro pláč, protože předělávky většinou svou předlohu moc nectí. Remaky mají dokonce svůj žebříček a ty nejhorší opravdu drásají nervy.

Ačkoliv remaky tvoří filmoví tvůrci po celém světě, Česko nevyjímaje, za těmi nejhoršími obvykle stojí Američané. Ti se totiž nestydí sáhnout ani na klasiky, na které jejich milovníci nedají dopustit. Prozatím nejhorším remakem se dle diváků i kritiků stal Hříšný tanec z roku 2017, který se pro svůj neúspěch ani nedostal do českých kin. Nejde ale o jediný předělaný snímek, který se filmovým tvůrcům nepodařil a my vám přinášíme 10 takových, které tvůrcům jejich předloh vhání slzy do očí.

Hříšný tanec 1987 - 2017

Třicet let po natočení původního snímku padlo ve studiích Lionsgate velmi nešťastné rozhodnutí. Hříšný tanec z roku 1987 si získal své příznivce především díky obrovské dávce romantiky, charismatickému Patrickovi Swayzemu a roztomilé Jennifer Grey v roli Baby. V remaku byl Swayze nahrazen Coltem Prattesem, jehož charisma je na bodu mrazu, Baby si zahrála nemotorná a oplácaná Abigail Breslin a láska mezi hlavními hrdiny je velmi špatně zahraná. A choreografie? Taneční nadání obou hlavních hrdinů je zjevně velmi mizerné, protože se tvůrci rozhodli ze závěrečného tance udělat muzikálovou frašku, kdy celý sál zpívá známou píseň a kamera každou chvíli míří na někoho jiného.

Texaský masakr motorovou pilou 1974 - 2003

Ačkoliv je Michael Bay nepochybně velmi schopný režisér, nedokáže vytvořit atmosféru, jakou v dobách natočení originálu byli schopni vytvořit tvůrci, kteří neměli k dispozici dnes již běžně dostupné technologie. Kritici se shodli, že se Bayova verze dočkala velké slávy především díky obsazení Jessicy Biel, která byla v roce 2003 jednou z největších sexbomb a držel se tak hororového klišé, že každý děsivý snímek potřebuje až příliš atraktivní ženu, na kterou se bude dát koukat po celou dobu trvání v případě, že film sám o sobě bude špatný.

Oko 2002 - 2008

Známý horor vypráví příběh dívky, která po transplantaci očí může zase vidět svět v celé jeho kráse. Háček je v tom, že vidí i věci a zjevení, která jiným lidem unikají. Japonci se v originálním filmu z roku 2002 postarali o to, aby děsivá atmosféra donutila nejednoho diváka utéct z promítání. Americký remake se opět držel klišé s obsazením sexy ženštiny. Jessica Alba sice bezpochyby potěšila mužské diváky, hororoví nadšenci si z jejího výkonu ale rvali vlasy. Stejně jako černobílé snímky, ani asijské nemusí sedět všem, u tohoto filmu ale udělejte výjimku. Pokud se budete chtít opravdu bát, verze z roku 2008 vás příliš nepotěší.

Zmeškaný hovor 2004 - 2008

Ve špatném předělávání asijských hororů jsou Američané skuteční mistři. Ačkoliv například Kruh se jim povedl, Zmeškaný hovor byl dalším propadákem a diváky děsil spíš hereckými výkony, než strašidelnou atmosférou. Původní verze dokáže udržet diváka v napětí od začátku až do konce a je nápaditá. To se bohužel o remaku říct nedá a diváci se shodují na tom, že snímek by byl velmi nudný i kdyby nebyl jen předělávkou.

Karate Kid 1984 - 2010

Mohlo by se zdát, že film, v němž se hlavních rolí ujali Jackie Chan a po otci nadaný Jaden Smith bude velkým úspěchem. Opak byl ale pravdou a obzvláště všímavé lidi velmi zarazila jedna velká nepřesnost. Jaden Smith se totiž na rozdíl od hlavního hrdiny původního filmu neučil karate, ale kung-fu, což s názvem rozhodně nekoresponduje. Soundtrack navíc nazpíval Justin Bieber v době, kdy byl veřejností považován za namydleného šampónka, což spoustu potenciálních diváků od shlédnutí snímku odradilo.

Už v únoru přijde do kin další americký remake. Hollywoodští tvůrci si tentokrát vzali na paškál jeden z divácky nejoblíbenějších snímků vůbec. Francouzský film Nedotknutelní, natočený podle skutečné události, si v roce 2011 získal srdce diváků a umělci, kteří se na novém remaku podílí, se vydali na velmi tenký led. Už za měsíc uvidíme, zda zamrzlý rybník úspěšně přešli, nebo se propadli do ledové vody.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy