Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Osobní rekord v Eurolize přišel vniveč, Balvín v Baskonii kousal porážku

Ani osobní střelecký rekord Ondřeje Balvína v Eurolize nepomohl basketbalistům Gran Canarie ve španělském derby v Baskonii k vítězství. Tým z Kanárských ostrovů prohrál 66:83, přestože český reprezentant zaznamenal 16 bodů.

Ondřej Balvín (vpravo) v dresu Gran Canarie
zdroj: ZUMA autor: Juan Carlos Garcia Mate

Hosté přitom skoro celý první poločas vedli, nejvíce o dvanáct bodů. Především zásluhou českého pivota, který dal polovinu svých bodů v první čtvrtině. Nakonec o bod překonal vlastní dosavadní maximum z listopadového zápasu proti Bayernu Mnichov a byl nejlepším střelcem týmu. "Těžko se mi hodnotí, jestli si získávám respekt. Daří se mi ovšem čím dál tím víc. Jsem produktivnější, takže se na mě soupeři více zaměřují," řekl Balvín.

Osobním rekordem jsou pro něj i dva získané míče, za osmnáct minut hry přidal také pět doskoků a jednu asistenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Balvínův osobní rekord Gran Canarii výhru nepřinesl

Závěr duelu odseděl kvůli potížím s fauly na lavičce. Gran Canaria prohrála v Evropské lize páté z posledních šesti střetnutí a opět se jí vzdálilo play-off. "Čtvrtý faul mě posadil na lavičku, ale nemyslím si, že by mě to limitovalo. My se prostě snažíme hrát tvrdě," pokračoval Balvín. "Zápas se zlomil ve 25. minutě, kdy se soupeř poprvé dostal do vedení. My nebyli schopni využít faktu, že kvůli zraněním hráli v menší rotaci sedmi hráčů," litoval.

Třetí tým tabulky CSKA Moskva utrpěl první domácí porážku v sezoně. Ambiciózní velkoklub podlehl 76:93 Maccabi Tel Aviv. Hosté se blýskli téměř pětasedmdesátiprocentní úspěšností střelby za dva body. Na výhru v ruské metropoli čekal izraelský tým od roku 2003 a naposledy CSKA porazil v semifinále Euroligy v roce 2014 - od té doby devět vzájemných měření sil skončilo vítězstvím moskevského celku.

Evropská liga basketbalistů - 18. kolo:

CSKA Moskva - Maccabi Tel Aviv 76:93
Budučnost Podgorica - Darüssafaka Istanbul 75:74
Baskonia Vitoria - Gran Canaria 83:66 (za hosty Balvín 16 bodů, 5 doskoků, 1 asistence)
Bayern Mnichov - Milán 93:87
Barcelona - Panathinaikos Atény 79:68

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články