Plzeň zvítězila v prodlouženém utkání nad Sokolovem, uspěla i Sparta

  15:55aktualizováno  16:20
Netradičních 120 minut trval přípravný duel fotbalistů Viktorie Plzeň, kteří porazili Sokolov 7:2. Dařilo se také Mladé Boleslavi, jež nasázela třetiligové Dobrovici deset branek. Dukla si poradila s Benešovem a Sparta vyhrála 2:0 nad Chotěbuzí.

Momentka z tréninku v Plzně, v pozadí v černém kouč Pavel Vrba | foto: ČTK

Zápas Viktorie se hrál nezvykle na 4x30 minut a trenér Západočechů Pavel Vrba nasadil na každou hodinu odlišnou jedenáctku. Dva góly dali záložník Roman Procházka a premiérově mladý útočník Tomáš Kepl, stejně jako v úvodním duelu zimní přípravy se za obhájce ligového titulu prosadily i ofenzivní posily Erik Pačinda a Jean-David Beauguel.

„Tento formát jsme zvolili kvůli tomu, že jsme chtěli, aby všichni hráči, kteří do toho utkání budou zapojeni, odehráli minimálně 60 minut,“ řekl asistent trenéra Plzně Zdeněk Bečka.

Pačinda v 35. minutě otevřel skóre z dorážky, ale za chvíli srovnal Jakub Dvořák II. a po první hodině držel Sokolov s favoritem nerozhodný stav.

„Jsme ve fázi přípravy, kdy se únava kumuluje a je asi největší. Proto se musí hrát co nejjednodušeji. První dvě části utkání se nám tohle moc nepovedlo. Hráli jsme zbytečně komplikovaně, měli spoustu nevynucených ztrát,“ upozornil Bečka.

V druhé polovině zápasu se však už Plzeň rozstřílela. První dvě branky v dresu A-týmu si připsal talentovaný útočník Kepl, premiérově skóroval také další mladík Pavel Šulc. Ve 114. minutě se podruhé v utkání prosadil Procházka a skóre uzavřel Beauguel.

Plzeň tak navázala na výhru 6:0 z úvodního zápasu zimní přípravy nad třetiligovým Ústím nad Orlicí. Před odjezdem na soustředění do Španělska ještě úřadující mistři doma odehrají ve čtvrtek utkání s druholigovým Ústím nad Labem.

Spartě vystřelili výhru Tetteh a Chipciu

Fotbalisté Sparty uspěli i v druhém utkání zimní přípravy. Pražané vyhráli na hřišti třetiligového německého týmu Chotěbuzi 2:0 a navázali na středeční vítězství 3:1 nad Českými Budějovicemi. O triumfu pátého týmu prvoligové tabulky rozhodli Benjamin Tetteh a Alexandru Chipciu, v druhé půli se blýskl i brankář Milan Heča, který zlikvidoval čtyři velké šance.

„Byl to podobně jako s Dynamem zápas dvou poločasů. V první půli jsme dominovali, druhá už byla jiná. Dali jsme jim sami příležitosti, zbytečně jsme ztratili několik míčů. Hráli jsme ale z plné přípravy a vzhledem k tomu je potřeba utkání hodnotit pozitivně,“ uvedl pro klubový web asistent sparťanského trenéra Radoslav Kováč.

Za Spartu v Chotěbuzi poprvé nastoupila švédská posila David Moberg Karlsson, který odehrál na pravém kraji zálohy první poločas. Naopak scházela další z nových tváří David Lischka, jehož přestup z Jablonce podle médií zkomplikovaly nespecifikované potíže se srdcem.

Sparta byla v první půli lepší a do vedení se dostala ve 34. minutě. Na kolmici od Stanciua si naběhl Tetteh a po zemi prostřelil domácího brankáře.

Po změně stran čtrnáctý celek třetí německé ligy přidal a hosté udrželi čisté konto jen díky skvěle chytajícímu Hečovi, jenž po přestávce nahradil Nitu. Letenský gólman rozesmutněl domácí ve čtyřech velkých šancích. Naopak na druhé straně si v 50. minutě převzal míč Chipciu a druhým dotykem jej ukázkovým volejem zpoza vápna poslal k tyči.

Mladá Boleslav slavila proti Dobrovici desetkrát

Nezvykle vysoké vítězství si připsali v prvním ze dvou sobotních přípravných zápasů fotbalisté Mladé Boleslavi, kteří rozstříleli třetiligovou Dobrovici 10:1. Hned čtyři týmy zvítězily nad soupeřem ze slovenské ligy - Opava vyhrála 1:0 v Žilině, Karviná zdolala stejným poměrem Sereď, Zlín porazil 2:0 Zlaté Moravce a Olomouc triumfovala 3:0 v prvních ze dvou utkání v Trenčíně. Bohemians 1905 vstoupili do přípravy výhrou 2:0 nad druholigovým Žižkovem.

Mladá Boleslav rozdělila mužstvo na dvě poloviny, přesto v prvním utkání s Dobrovicí jasně dominovala. Trefili se i testovaní hráči Tulio, Ewerton a dvakrát Jelínek, dva góly dal i Ladra.

Bohemians 1905 dali obě branky proti Žižkovu v prvním poločase. Z dorážky se v 27. minutě prosadil Vodháněl a v závěru úvodního dějství se po brejku trefil mladý odchovanec Koubek.

„Koubek bude hotovým hráčem pro ligu až tak za dva roky. Má hodně předností, ale i nedostatků. Útočník s jeho postavou je nedostatkové a drahé zboží, a když vám vyleze z mládeže, tak je to pecka,“ řekl novinářům trenér Bohemians Martin Hašek starší.

K dispozici ještě neměl posilu Ljovina, naopak v první půli spolu hráli noví stopeři Pokorný a Hůlka. „Fungovala nám pravá strana Dostál s Reiterem, na levé straně hrál dobře dopředu Vodháněl. První poločas mě hodně bavil, druhý poločas už byl nuda. Nebyl to ale zápas, který by nás příliš prověřil,“ dodal Hašek.

Opava na úvod přípravy zvítězila na hřišti třetího týmu slovenské ligy Žiliny gólem nové posily Bidjeho Manzii z 19. minuty. „Všichni k zápasu přistoupili perfektně. Manzia dal pěknou branku, za což jsme rádi. Věříme, že se mu trochu zvedne sebevědomí,“ řekl pro klubový web trenér Opavy Ivan Kopecký.

Předposlední tým české ligy Karviná brankou Tomáše Wágnera z 37. minuty zvítězila 1:0 nad pátým celkem slovenské nejvyšší soutěže Seredí 1:0. Zlín rozhodl o vítězství nad posledním týmem slovenské ligy Zlatými Moravci dvěma góly po přestávce. „Nečekal jsem, že to bude mít nějakou vynikající úroveň. V první půli jsme nehráli tak dobře, jak bych si přál,“ uvedl zlínský trenér Michal Bílek.

Dukla zvítězila na půdě třetiligového Benešova hladce 5:0 a pět gólů si při výhře 5:1 nad Neugersdorfem z německé regionální ligy připsaly i Teplice.

Sobotní přípravná fotbalová utkání

Benešov - Dukla Praha 0:5 (0:2)
Branky: 18. Souček, 21. Podaný, 50. Djuranovič z pen., 60. Holík, 65. Koval.
Sestava Dukly: Hruška - Kovernikov (46. Ullman), Ďurica, Kozma, Souček - Koval, Miloševič, Hanousek, Holík, Podaný - Djuranovič. Trenér: Skuhravý.

Bohemians Praha 1905 - Žižkov 2:0 (2:0)
Branky:
27. Vodháněl, 45. Koubek.
Sestava Bohemians:
I. poločas:
Fryšták - Dostál, Hůlka, Pokorný, Vondra - Reiter, Švec, Vaníček, Vodháněl - Nečas, Koubek.
II. poločas: Valeš - Švec, Krch, Šmíd, Bartek - Záviška, Jindřišek, Bederka, Vaníček - Koubek, Nečas. Trenér: M. Hašek.

MFK Karviná - Sereď 1:0 (1:0)
Branka:
37. Wágner.
Sestava Karviné:
I. poločas:
Berkovec - Čolič, Krivák, Rundič, Záhumenský - Moravec, Budínský, Faško - Guba, Wágner, Ba Loua.
II. poločas: Pastornický - Putyera, Smrž, Janečka, Tusjak - Dramé, Suchan - Galuška (75. Vlachovský), Lingr, Weber - Ramírez. Trenér: Hrnčár.

Trenčín - Sigma Olomouc 0:3 (0:1)
Branky:
17., 54. a 79. Yunis.
Trenčín - Olomouc 5:2 (3:0)
Branky:
17. a 78. Roguljič, 2. Ubbink, 25. Čatakovič, 60. Van Arnhem - 50. Dvořák z pen., 90. Kalvach.

Sestava Olomouce v I. utkání: Reichl - Zahradníček, Savič (64. Spáčil), Polom (46. Jemelka), Falta - Látal, Spáčil (46. Sláma), Plšek, Chytil, Texl - Yunis. Trenér: Jílek.
Sestava Olomouce v II. utkání: Mandous - Štěrba, Kotouč, Zima, Beňa - Lalkovič, Kalvach, Zmrzlý, Dvořák, Matoušek - Zifčák. Trenér: Jílek.

Viktoria Plzeň - Sokolov 7:2 (0:0, 1:1, 5:2) - hráno 4x30 minut
Branky:
61. a 114. Procházka, 69. a 78. Kempl, 35. Pačinda, 65. Šulc, 119. Beauguel - 45. Jakub Dvořák II., 82. Glaser z pen.
Sestava Plzně:
I. a II. čtvrtina:
Hruška - Petržela, Pernica, Hubník, Limberský - Kayamba, Hrošovský, Hořava, Pačinda - Chorý, Bakoš.
III. a IV. čtvrtina: Sváček - Havel, Hejda, Piroch, Kovařík - Šulc, Procházka, Bucha, Čermák - Beauguel, Kepl. Trenér: Vrba.

FK Teplice - Oberlausitz Neugersdorf 5:1 (3:0)
Branky:
19. Žitný, 29. Luts, 41. Moulis, 55. Vošahlík, 84. Radosta z pen. - 74. Knechtel.
Sestava Teplic:
I. poločas:
Soukup - Hyčka, Jeřábek, Čmovš, Krob - Ljevakovič - Moulis, Žitný, Kučera, Luts - Jindráček (25. Vošahlík).
II. poločas: Soukup - Hošek, Knapík, Shejbal - Soungole - Radosta, Trubač, Hyčka - Hora - Vošahlík, Kuchta. Trenér: Hejkal.

Fastav Zlín - Zlaté Moravce 2:0 (0:0)
Branky
: 60. Gajič, 82. Železník.
Sestava Zlína:
I. poločas:
Šiška - Bačo, Buchta, Cedidla - Bartošák, Podio, Hellebrand, Slaměna, Hronek - Jakubov, Vyhnal.
II. poločas: Dostál - Gajič, Bačo, Hnaníček - Jiráček, Slaměna, Džafič, Holík, Matejov - Železník, Poznar. Trenér: Bílek.

Žilina - SFC Opava 0:1 (0:1)
Branka:
19. Manzia.
Sestava Opavy:
I. poločas:
Fendrich - Hrabina, Rychlý, Žídek, M. Helebrand - Manzia, Zavadil, Řezníček, Zapalač - Jurečka, Juřena.
II. poločas: Šrom - M. Helebrand, Rychlý, Radič, Zapalač - Manzia (64. Socha), Souček, Řezníček, Stáňa - Jurečka (72. Darmovzal), Juřena (81. Ščudla). Trenér: Kopecký.

Chotěbuz - Sparta Praha 0:2 (0:0)
Branky:
34. Tetteh, 50. Chipciu.
Sestava Sparty: Nita (46. Heča) - Zahustel (62. Wiesner), Radakovič, Costa (84. Červak), Hanousek (62. Čivič) - Frýdek, Kanga (62. Vácha) - Karlsson (46. Sáček), Stanciu (74. Zuberu), Plavšič (46. Chipciu) - Tetteh (46. Hložek). Trenér: Ščasný.

1. FC Slovácko - Žetisu (Kaz.) 3:1 (2:0) (hráno v Turecku)
Branky Slovácka: 4. Janošek, 25. Daníček, 85. Kalabiška.
Sestava Slovácka: Daněk (46. Nemrava) - Juroška (46. Šimko), Mirosavljevič, Kadlec (46. Hofmann), Čivič (60. Reinberk) - Rezek (75. Kubala), Daníček (60. Anastasopulos), Machalík (60. Sadílek), Janošek (60. Hellebrand), Navrátil (60. Petr) - Kubala (46. Kalabiška). Trenér: Svědík.

Autoři: ,

EURO 2024: Los skupin, program zápasů, stadiony

Fotbalové EURO 2024 se bude hrát od 14. června do 14. července 2024 v deseti neměckých městech. Čtyřiadvacet účastníků bude rozděleno do šesti čtyřčlenných skupin. Čeští fotbalisté se v základní skupině střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.

Česko - Portugalsko, Česko - Gruzie, Česko - Turecko
Mužstvo Z V R P S B
1. AC Sparta PrahaSparta 25 20 3 2 57:20 63
2. SK Slavia PrahaSlavia 25 19 5 1 53:17 62
3. FC Viktoria PlzeňPlzeň 25 17 3 5 61:29 54
4. 1. FC SlováckoSlovácko 25 11 6 8 34:29 39
5. FC Baník OstravaOstrava 25 11 4 10 34:28 37
6. FK Mladá BoleslavMl. Boleslav 25 10 6 9 42:39 36
7. SK Sigma OlomoucOlomouc 25 9 6 10 34:34 33
8. FK TepliceTeplice 25 8 8 9 26:29 32
9. FC Slovan LiberecLiberec 25 8 8 9 35:39 32
10. FK JablonecJablonec 25 6 10 9 32:38 28
11. Bohemians Praha 1905Bohemians 25 6 10 9 22:33 28
12. FC Hradec KrálovéHradec Kr. 25 6 9 10 27:35 27
13. FK PardubicePardubice 25 6 5 14 23:36 23
14. FC ZlínZlín 25 4 8 13 30:54 20
15. MFK KarvináKarviná 25 5 4 16 25:47 19
16. SK Dynamo České BudějoviceČ. Budějovice 25 5 3 17 26:54 18

1. až 6. tým postupuje do skupiny o titul, 7. až 10. tým bude bojovat v play off o Evropu a 11. až 16. tým se utká ve skupině o záchranu.

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

22. března 2024  11:59

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rekordní trest pro trenéra Radu. Za rasistickou urážku dostal osm měsíců

21. března 2024  17:12,  aktualizováno  19:43

Boj druholigových fotbalistů pražské Dukly o postup mezi elitu může jejich kouč Petr Rada sledovat...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Norsko - Česko 1:2, rozpačitý výkon, i tak výhra. Haškovu premiéru ozdobil Barák

22. března 2024  16:49,  aktualizováno  19:52

Oslo (Od našeho zpravodaje) Fotbaloví reprezentanti se při premiéře trenéra Ivana Haška v Norsku téměř celých devadesát minut...

Česko - Arménie 2:1, fotbalisté prohrávali, výhru trefil střídající Chorý

26. března 2024  18:48,  aktualizováno  21:57

Druhý zápas, druhé vítězství. Čeští fotbalisté pod trenérem Ivanem Haškem opět prohrávali, ale...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zázrak, Haaland mluví! Jsou lepší než my, řekl o Češích. Nory na tiskovce zaskočil

21. března 2024  14:04

Oslo (Od našeho zpravodaje) Na rozdíl od kouče Stäleho Solbakkena, který přítomné norské novináře z dálky s úsměvem zdravil, se...

OBRAZEM: Také Češi ho už mají. Dresy pro Euro přinášejí hravost i kontroverze

28. března 2024  10:59

Už i Češi představili zbrusu nové dresy pro fotbalové Euro 2024. Jak vypadají úbory ostatních...

ANALÝZA: Uťáplí, bez presinku, s nadějí. Co ukázali fotbalisté pod Haškem?

27. března 2024

Premium Je příliš brzy soudit, kam se může posunout fotbalová reprezentace, než za 81 dní zahájí své...

Každý dres je originál. Fotbalisté budou na Euru v novém, červené dominuje lev

27. března 2024  19:06

Fotbalová reprezentace ukázala nové dresy, v nichž se poprvé představí před červnovým evropským...

Státní zástupce požaduje pro Rubialese za polibek fotbalistce 2,5 roku vězení

27. března 2024  18:04

Státní zástupce požaduje pro bývalého šéfa španělského fotbalu Luise Rubialese dva a půl roku...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...