Hlavní obsah

Plzeň - Sokolov 7:2Viktoria v netradiční přípravě vysoko zvítězila, Sparta uspěla v Německu

Plzeň
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně porazili v netradičním přípravném utkání druholigový Sokolov 7:2. Zápas se hrál nezvykle na 4x30 minut a trenér Západočechů Pavel Vrba nasadil na každou hodinu odlišnou jedenáctku. Dva góly dali záložník Roman Procházka a premiérově mladý útočník Tomáš Kepl, stejně jako v úvodním zápase zimní přípravy se prosadila i ofenzivní posila Erik Pačinda. Sparta porazila Chotěbuz 2:0. Olomouc nejprve jednoznačně zdolala Trenčín 3:0, pak s ním prohrála 2:5. Mladá Boleslav rozstřílela třetiligovou Dobrovici 10:1.

Foto: fcviktoria.cz

Nová posila Plzně, francouzský útočník Jean-David Beauguel.

Článek

Pačinda v 35. minutě otevřel skóre z dorážky, ale za chvíli srovnal Jakub Dvořák II. a po první hodině držel Sokolov s favoritem nerozhodný stav. V druhé polovině zápasu se však už Plzeň rozstřílela.

První dvě branky v dresu A-týmu si připsal talentovaný útočník Kepl, premiérově skóroval také další mladík Pavel Šulc. Ve 114. minutě se podruhé v utkání prosadil Procházka a skóre uzavřel Jean-David Beauguel.

"Hrálo se netradičně 4x30, protože jsme chtěli, aby všichni hráči, kteří do utkání budou zapojeni, odehráli minimálně 60 minut," vysvětluje asistent Zdeněk Bečka. "Jsme ve fázi přípravy, kdy se únava kumuluje a je asi největší. Proto se musí hrát co nejjednodušeji. První dvě části utkání se nám tohle moc nepovedlo. Hráli jsme zbytečně komplikovaně, měli spoustu nevynucených ztrát," hodnotí Bečka.

Plzeň tak navázala na výhru 6:0 z úvodního zápasu zimní přípravy nad Ústím nad Orlicí. Před odjezdem na zahraniční soustředění ještě mistr doma odehraje ve čtvrtek utkání s druholigovým Ústím nad Labem.

Středočeši si zastříleli

Mladá Boleslav rozdělila tým na dvě poloviny, přesto v prvním utkání s Dobrovicí jasně dominovala. Trefili se i testovaní hráči Tulio, Ewerton a dokonce dvakrát Jelínek, dva góly dal i Ladra.

Bohemians 1905 dali obě branky proti Žižkovu v prvním poločase. Z dorážky se v 27. minutě prosadil Vodháněl a v závěru úvodního dějství se po brejku trefil mladý odchovanec Koubek. "Koubek bude hotovým hráčem pro ligu až tak za dva roky. Má hodně předností, ale i nedostatků. Útočník s jeho postavou je nedostatkové a drahé zboží, a když vám vyleze z mládeže, tak je to pecka," poukazuje trenér Martin Hašek.

K dispozici ještě neměl posilu Ljovina, naopak v první půli spolu hráli noví stopeři Pokorný a Hůlka. "Fungovala nám pravá strana Dostál s Reiterem, na levé hrál dobře dopředu Vodháněl. První poločas mě hodně bavil, druhý už byl nuda. Nešlo ale o zápas, který by nás příliš prověřil," dodává Hašek.

Heča podržel Spartu

Sparta po vítězství nad Českými Budějovicemi porazila také Chotěbuz. Nad týmem z třetí německé bundesligy zvítězila po brankách Tetteha a Chipcia 2:0. Po přestávce se blýskl brankář Milan Heča, který zlikvidoval čtyři velké šance.

Rudý dres poprvé oblékla švédská posila David Moberg Karlsson, který odehrál na pravém kraji zálohy první poločas. Naopak scházela další z nových tváří David Lischka, jehož přestup z Jablonce zkomplikovaly nespecifikované potíže se srdcem.

Přípravné fotbalové utkání (hráno 4x30 minut):
Viktoria Plzeň - Sokolov 7:2 (0:0, 1:1, 4:1, 2:0)
Branky: 61. a 114. Procházka, 69. a 78. Kempl, 35. Pačinda, 65. Šulc, 119. Beauguel - 45. Jakub Dvořák II., 82. Glaser z pen
Plzeň - I. a II. čtvrtina: Hruška - Petržela, Pernica, Hubník, Limberský - Kayamba, Hrošovský, Hořava, Pačinda - Chorý, Bakoš
III. a IV. čtvrtina: Sváček - Havel, Hejda, Piroch, Kovařík - Šulc, Procházka, Bucha, Čermák - Beauguel, Kepl. Trenér: Vrba
Přípravná fotbalové utkání:
Žilina - SFC Opava 0:1 (0:1)
Branka: 19. Manzia.
Opava - I. poločas: Fendrich - Hrabina, Rychlý, Žídek, M. Helebrand - Manzia, Zavadil, Řezníček, Zapalač - Jurečka, Juřena.
II. poločas: Šrom - M. Helebrand, Rychlý, Radič, Zapalač - Manzia (64. Socha), Souček, Řezníček, Stáňa - Jurečka (72. Darmovzal), Juřena (81. Ščudla). Trenér: Kopecký.
FK Teplice - Oberlausitz Neugersdorf 5:1 (3:0)
Branky: 19. Žitný, 29. Luts, 41. Moulis, 55. Vošahlík, 84. Radosta z pen. - 74. Knechtel.
Teplice - I. poločas: Soukup - Hyčka, Jeřábek, Čmovš, Krob - Ljevakovič - Moulis, Žitný, Kučera, Luts - Jindráček (25. Vošahlík).
II. poločas: Soukup - Hošek, Knapík, Shejbal - Soungole - Radosta, Trubač, Hyčka - Hora - Vošahlík, Kuchta. Trenér: Hejkal.
Fastav Zlín - Zlaté Moravce 2:0 (0:0)
Branky: 60. Gajič, 82. Železník.
Zlín - I. poločas: Šiška - Bačo, Buchta, Cedidla - Bartošák, Podio, Hellebrand, Slaměna, Hronek - Jakubov, Vyhnal.
II. poločas: Dostál - Gajič, Bačo, Hnaníček - Jiráček, Slaměna, Džafič, Holík, Matejov - Železník, Poznar. Trenér: Bílek.
MFK Karviná - Sereď 1:0 (1:0)
Branka: 37. Wágner.
Karviná - I. poločas: Berkovec - Čolič, Krivák, Rundič, Záhumenský - Moravec, Budínský, Faško - Guba, Wágner, Ba Loua.
II. poločas: Pastornický - Putyera, Smrž, Janečka, Tusjak - Dramé, Suchan - Galuška (75. Vlachovský), Lingr, Weber - Ramírez. Trenér: Hrnčár.
Trenčín - Sigma Olomouc 0:3 (0:1)
Branky: 17., 54. a 79. Yunis.
Olomouc: Reichl - Zahradníček, Savič (64. Spáčil), Polom (46. Jemelka), Falta - Látal, Spáčil (46. Sláma), Plšek, Chytil, Texl - Yunis. Trenér: Jílek.
Trenčín - Olomouc 5:2 (3:0)
Branky: 17. a 78. Roguljič, 2. Ubbink, 25. Čatakovič, 60. Van Arnhem - 50. Dvořák z pen., 90. Kalvach.
Olomouc: Mandous - Štěrba, Kotouč, Zima, Beňa - Lalkovič, Kalvach, Zmrzlý, Dvořák, Matoušek - Zifčák. Trenér: Jílek.
Bohemians Praha 1905 - Žižkov 2:0 (2:0)
Branky: 27. Vodháněl, 45. Koubek.
Bohemians - I. poločas: Fryšták - Dostál, Hůlka, Pokorný, Vondra - Reiter, Švec, Vaníček, Vodháněl - Nečas, Koubek.
II. poločas: Valeš - Švec, Krch, Šmíd, Bartek - Záviška, Jindřišek, Bederka, Vaníček - Koubek, Nečas. Trenér: M. Hašek.
Benešov - Dukla Praha 0:5 (0:2)
Branky: 18. Souček, 21. Podaný, 50. Djuranovič z pen., 60. Holík, 65. Koval.
Dukla: Hruška - Kovernikov (46. Ullman), Ďurica, Kozma, Souček - Koval, Miloševič, Hanousek, Holík, Podaný - Djuranovič. Trenér: Skuhravý.
FK Mladá Boleslav - Dobrovice 10:1 (6:0)
Branky: 5. a 66. Ladra, 41. a 77. Jelínek, 2. Tulio, 8. Pech, 35. Takács z pen., 39. Tvaroh, 50. Valenta, 84. Ewerton - 67. Fotr.
Ml. Boleslav: Šeda (46. Stejskal) - Tvaroh (46. Hašek), Chaluš, Hájek, Tulio (46. Rudzan) - Takács, Matějovský (46. Valenta) - Pech, Ewerton, Jelínek - Ladra.
Mladá Boleslav - Olympia Radotín 1:0 (1:0)
Branka: 16. Šušnjar.
Ml. Boleslav: Mikulec - Klíma, Tatajev (74. Rudzan), Šušnjar, Křapka - Provazník (46. Král), Hubínek - Fulnek, Mašek, Novák - Komličenko. Trenér: Weber.
Chotěbuz - Sparta Praha 0:2 (0:0)
Branky: 34. Tetteh, 50. Chipciu.
Sparta: Nita (46. Heča) - Zahustel (62. Wiesner), Radakovič, Costa (84. Červak), Hanousek (62. Čivič) - Frýdek, Kanga (62. Vácha) - Karlsson (46. Sáček), Stanciu (74. Zuberu), Plavšič (46. Chipciu) - Tetteh (46. Hložek). Trenér: Ščasný.
V Turecku: 1. FC Slovácko - Žetisu (Kaz.) 3:1 (2:0)
Branky Slovácka: 4. Janošek, 25. Daníček, 85. Kalabiška.
Slovácko: Daněk (46. Nemrava) - Juroška (46. Šimko), Mirosavljevič, Kadlec (46. Hofmann), Čivič (60. Reinberk) - Rezek (75. Kubala), Daníček (60. Anastasopulos), Machalík (60. Sadílek), Janošek (60. Hellebrand), Navrátil (60. Petr) - Kubala (46. Kalabiška). Trenér: Svědík.

Reklama