12. ledna 2019 • 19:00

Juventus opět cílí na volné hráče. Do Turína má přijít Ramsey

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Aaron Ramsey po deseti letech změní dres. Reprezentant Walesu se nedohodl s londýnským Arsenalem na prodloužení stávající smlouvy, která mu končí už v červnu. Zájem o jeho služby naopak projevil Juventus, který se s ním už údajně dohodl na spolupráci. 28letý středopolař by se v případě dotažení tranferu stal již několikátou posilou, jež by do Turína zamířila zdarma.



Ramsey, jehož pro velký fotbal odchoval Cardiff, patřil dlouhá léta mezi důležité členy Arsenalu. Ačkoli se nikdy příliš střelecky neprosazoval, v londýnském klubu si jej cenili především pro jeho pracovitost. Jinak tomu není ani v probíhající sezoně, kdy velšský reprezentant naskočil do devatenácti ligových zápasů. Jak se ale zdá, zanedlouho stávající tým opustí.

Už od minulého kalendářního roku řešil s vedením "Gunners" prodloužení kontraktu, který vyprší v červnu. Obě strany však nenašly společnou řeč a o 28letého záložníka se začaly zajímat přední evropské celky, včetně Juventusu Turín. A právě na nabídku od vedoucího celku Serie A měl podle britských médií Ramsey kývnout.

Účastník mistrovství Evropy 2016 ve Francii, kde Wales překvapivě dokráčel až do semifinále, se tak po konci aktuálního ročníku bude hlásit společně s hvězdami, jako jsou Cristiano Ronaldo nebo Alex Sandro, u italského giganta. Ten může slavit, za vytouženou posilu, s níž se má definitivně dohodnout na konci tohoto týdne, totiž nezaplatí ani korunu.

To už je u „Staré dámy“ taková klasika. Tamní skauting v minulosti již několikrát záměrně zacílil na fotbalisty, jímž u předchozího zaměstnavatele končila smlouva. Poté z nich udělal lídry, v lepším přápadě je po nějaké době prodal za desítky milionů do zahraničí.

Příkladem za všechny je Paul Pogba, který do Turína přišel jako volný hráč z Manchesteru United. V Juventusu odehrál čtyři sezony a následně jako nejdražší hráč planety zamířil zpět na Old Trafford. "Rudí ďáblové" za něj vysázeli 105 milionů eur.

Francouzský záložník ale není jediný, Juventus kdysi zlanařil z konkurenčního AC Milán legendárního Andreu Pirla, z Barcelony zase ulovil brazilského beka Daniho Alvese. Zapomenout nelze ani na Němce Samiho Khediru, někdejší oporu Realu Madrid.

Italskému velkoklubu to zkrátka šlape, a to jak na poli sportovním, tak obchodním. I díky vydařeným příchodům, za něž častokrát nemusel nic obětovat, je momentálně tam, kde je.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud