Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pozadí kouzelného světa: Těchto 5 příhod z natáčení Harryho Pottera vás dostane!

Pozadí kouzelného světa: Těchto 5 příhod z natáčení Harryho Pottera vás dostane!
Zdroj: Facebook
+ Dalších 23 fotografií
žerty
Je téměř samozřejmostí, že pokud se film stane tak slavným, jako se staly všechny snímky o mladém čaroději Harrym Potterovi, budou fanoušci zvědaví na vše, co s ním souvisí. Spisovatelka J. K. Rowling vymyslela nový sport, názvy všech kouzel a geniální jména postav. Dění na scéně však neovlivnila a je velká škoda, že u něj nebyla. Natáčení totiž bylo občas skutečně velmi zábavné.

Snímky o Harrym Potterovi baví diváky už několik let. Je velká škoda, že se zvědaví nadšenci nedostali na natáčení. To, co by tam zažili, by je určitě pobavilo. Věděli jste, kolik hůlek Daniel Radcliffe zničil? Bylo jich dost, ale pořád méně, než typických kulatých brýlí. Hůlek má Daniel na kontě skoro 80, brýlí pak téměř 150!

James a Oliver Phelpsovi, kteří si ve filmech zahráli Freda a George Weasleyovi, jsou si natolik podobní, že se i během natáčení prohazovali a vyměňovali si role. Pro jejich smůlu se na to přišlo a minimálně polovinu scén museli natáčet znovu.

Během natáčení prvního dílu nakreslil Rupert Grint (Ron) nelichotivý obrázek profesora Snapea. Bál se, že ho to dostane do průšvihu u jeho představitele, Alan Rickman za ním však na konci natáčení přišel a nechal si od něj obrázek i podepsat.

Alan Rickman (Snape) a Michael Gambon (Brumbál) si na Daniela Radcliffa přichystali léčku. Během scény, kdy všichni studenti Nebelvíru spí v hale ve spacácích, mu do jeho spacáku nachystali prdící pytlík na ovládání. To měli u sebe a pytlík spouštěli během natáčení scén. Vzhledem k akustice místnosti se ale začali zvedat jiní dětští herci, aby ostatní utvrdili v tom, že prdy nemají na svědomí oni.

Helena Bonham Carter (Bellatrix) omylem propíchla představiteli Nevilla ušní bubínek. Její hůlka se zasekla v jeho uchu a na nepříjemné zranění bylo zaděláno.

Během natáčení scény, kdy Hermiona schází po schodech na ples, se její představitelce stala nehoda. Zakopla o šaty a ze schodů spadla. Její róba pak musela být opravena, herečce samotné se nic nestalo a Rupert Grint s Danielem Radcliffem se mohli smíchy potrhat, teprve poté se své kamarádky zeptali, zda je v pořádku.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy