Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Oběti obří exploze v Paříži jsou už čtyři. Trosky vydaly tělo mladé ženy

Aktualizováno -
13. ledna 2019
17:20
Autor: ČTK - 
13. ledna 2019
11:45

Po sobotním výbuchu plynu v Paříži dnes pod troskami našli tělo dalšího člověka, který se stal čtvrtou obětí neštěstí. Oznámila to pařížská prokuratura. Na místě je stále asi 30 hasičů a podle velitele sboru Erika Moulina tam zůstanou dalších 48 hodin, možná celý týden. Zranilo se přes 40 lidí a stav devíti z nich je vážný.

Čtvrtá nalezená oběť je mladá žena, která se předtím pohřešovala. Plyn explodoval v budově na ulici Trévise a poškodil také okolní domy. „Byla to mimořádně silná exploze, zasažena je oblast v okolí 100 metrů. Budovu je třeba zpevnit od sklepa až nahoru. Vstup není dovolen ani do domů v sousedství a naproti. Pochybnosti se budou řešit s architekty,“ řekl Moulin.

Výbuch nepřežili dva hasiči a španělská turistka. Mezi zraněnými je další španělský občan. Požárníkům bylo 27 a 28 let a sbor hasičů uspořádal sbírku na podporu jejich blízkých. Do dnešního poledne do ní přispělo 2700 lidí a podařilo se shromáždit 80.000 eur (dva miliony korun).

Z postižených domů byly vystěhovány rodiny a lidé si mohli pouze přijít pro věci. Bylo třeba evakuovat 12 staveb a 150 lidí. Mnozí z nich odešli do hotelů.

Výbuch otřásl pekařstvím Hubert v ulici Trévise, která je v 9. pařížském obvodu nedaleko Opery. Na místě vzplanul požár a těsně před devátou hodinou se ozvala exploze. Pohřešovaný člověk podle Moulina bydlel v budově, v níž je pekárna.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vihor ( 13. ledna 2019 13:07 )

Soudě podle těch zaparkovaných Mercedesů před domem bych řekl, že to provozovali nějací "noví" Francouzi. Takže buď zanedbali bezpečnost, nebo to bylo vyřizování "obchodních záležitostí".

Zobrazit celou diskusi