Sobota, 20.4.2024
Cestování a výletyVolný čas

Čína s batohem nejen po Sečuánsku

15. ledna 2019  od 19 hodin, Společenský dům Slatiňany

Cestovatelé Petr Kvarda a Pavel Chlum vás provedou celkem dvanácti provinciemi nejlidnatější země světa. Na své cestě ušli 160 km pěšky, 500 km se plavili lodí, 2500 km jeli autobusy a 3000 km strávili ve vlaku.

Hned po příletu do Pekingu se prošli po Čínské zdi v oblasti Mutianyu, navštívili Zakázané město i Náměstí nebeského klidu. Poblíž města Datong zkoumali Yungangské jeskyně s 50tisíci soškami z pískovce a nedaleký taoistický klášter u Hunyuanu, který je zavěšený přímo na skalnatém útesu. Prochodili si historické městečko YingXian a Pingyao. Bodem zájmu byli i větší města jako Taiyuan, Xian, nebo Chengu. Samozřejmě neopomenuli navštívit Terracotovu armádu a ani rezervaci, kde chovají vzácné pandy velké. Cestovatelé vystoupali „po svých“ do nadmořské výšky 3077 metrů na posvátný vrchol Jing Ding a hned následující tři dny strávili plavbou po řece Jang Tze, kde proplouvali jejími úžasnými soutěskami. Po prohlídce největší přehrady na světě, Tři soutěsky, obhlédli Yichang, odkud se rychlovlakem přepravili do Šanghaje. Spolu s návštěvou promenády Bund vystoupali na jeden z nejvyšších mrakodrapů světa a shlédli si svět ze 100. patra. Okusili také jízdu rychlovlakem Maglev, který se pohybuje na magnetických polštářích rychlostí přes 430 km/h.

 

Čína - plakát

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.

Jaromír Zajíček

Tak trošku hudební nadšenec, tak trošku fotograf, tak trošku cestovatel a tak trošku ten, který si hraje a (ne)zlobí! www.FotoZajda.cz