Hlavní obsah

Boleslav podlehla florbalistům Chodova a dotáhla se na ni Sparta

Praha

Florbalisté vedoucí Mladé Boleslavi podlehli ve šlágru 20. kola superligy v Praze Chodovu 5:10 a na úřadujícího mistra se bodově dotáhla druhá Sparta, která doma zdolala Českou Lípu 5:3. Třetí Chodov stejně jako čtvrté Vítkovice, které vyhrály nad Libercem 8:2, zaostávají za vedoucím duem o tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Josef Rýpar ve čtvrtfinále MS - ilustrační foto.

Článek

Na výhře Chodova se podíleli shodně hattrickem Tom Ondrušek a Marek Matejčík, čtyři body za dvě trefy a stejný počet asistencí si připsal Ondřej Vošta. "Na to, že jsme dnes hráli jen čtyřicet minut, to je skvělý výsledek. Boleslav dnes určitě měla více ze hry, ale my jsme ve třetí třetině ukázali obrovské srdce a z té energie se zrodilo důležité vítězství," řekl trenér Chodova David Podhráský webu Českého florbalu.

Mladá Boleslav neuspěla po devíti vítězstvích za sebou. "V zápase jsme měli pětačtyřicet minut velkou herní převahu, vypracovali jsme si velké množství šancí, ale bohužel jsme dnes postrádali kvalitu v zakončení. Tu naopak předvedl Chodov, který potřeboval málo prostoru na to, aby nám dnes nastřílel branky," uvedl kouč Středočechů Jan Pazdera.

Vítězství Sparty zařídili dvěma góly Jan Marvánek, který si připsal i asistenci, a Ondřej Svatoš. "Dnes to byl velmi těžký zápas proti dobře bránícímu soupeři. Pro nás to byl důležitý víkend se dvěma výhrami. Oproti včerejšku jsme nebyli tak důslední v zakončení," prohlásil asistent trenéra Sparty Radek Skalička.

Pěti body za čtyři trefy a asistenci se blýskl Jan Buršík, který se postaral o vítězství FbŠ Bohemians nad Bulldogs Brno 5:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články