InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Májový koncert - Komorní sbor Ostrava

    pátek 3.5 18:00 - Gotický sál, Stará radnice, Tábor

  • Absolventský koncert Silvie Voldřichové - hoboj

    pátek 3.5 18:00 - ZUŠ Vimperk

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tříkrálová besídka AC Sole Písek zaplnila sportovní halu

PÍSEK - V neděli 13. ledna v podvečer se v písecké sportovní hale konala každoroční tříkrálová besídka AC Sole. Před početným publikem nejenom z řad rodičů, prarodičů a ostatních příbuzných, ale i z řad stálých příznivců aerobiku a fanoušků klubu, předvedla děvčata, ale i několik chlapců své sestavy. Bylo jich celkem čtrnáct a diváci je mohli vidět úplně poprvé. Všechny se právě dokončují (včetně dresů) a připravují na novou závodní sezonu, která začne zkušebními závody počátkem února.

Program otevřela děvčata se sestavou pod názvem Thor. Tato sestava patří do kategorie fitness sportovní aerobik(dále SA), kde se posuzuje úroveň dle provedení dynamicko flexibilních prvků jako je množství a kvalita haileg (švihy nohou stranou i vpřed), skoků, přechodů v rovinách (intenzita), množství formací a přechodů do formací, ale také výraz a technické provedení, které se hodnotí ve všech soutěžních kategoriích.
Dalším typem jsou sestavy SA jednotlivců, kdy se navíc hodnotí prvky obtížnosti jako např. různé druhy kliků, vznosů, sporů, skoků, ale i práce paží a nohou atd. Divákům se předvedla tři děvčata v různých věkových kategoriích.
Stále ve stejném typu SA, ale dvojičky, diváci zhlédli dvě sestavy.
A jako posledním sportovním aerobik vystoupením byla sportovní přípravka, kdy si úplně poprvé zacvičila čtveřice děvčat ve věkové kategorii osm let.
O všechny sestavy se choreograficky postarala trojice Kateřina Kubínová, Barbora a Kristýna Kutějových.
Střídavě se sestavami SA se prolínaly choreografie typu ATS (aerobik tým show). Sice ještě bez dresů souvisejících s námětem, ale s velkým nasazením, předvedly dívky své sestavy inspirované filmy Sněženky a machři, Želvy Ninja, Sám doma a Na vlásku.
Pod choreografie se podepsaly Kateřina Kubínová, Pavla Peroutková, Andrea Kautzká, Michaela Čechová, Veronika Lingánová a Vendula Walterová.
Do skupiny sestav ATS lze počítat skvěle předvedenou sestavu žen pod názvem Když..., a také všemi očekávané a potleskem oceněné premiérové vystoupení nejmenších ve věku 3 až 4 let a ukázku cvičení dětí, které teprve začínají cvičit - vše pod taktovkou Jarky Benešové.
A tak snad všichni byli spokojeni po příjemně strávené hodince s aerobikem a s přáním mnoha štěstí, zdraví, spokojenosti a dalších sportovních úspěchů v novém roce se všichni rozešli do svých domovů.

Ivana Pasauerová

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace