InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vimperk málem prohospodařil tříbrankový náskok. „Skála“ už se v bráně nudil, smál se trenér Stárek

VIMPERK – Jeden z očekávaných šlágrů 19. kola hokejové krajské ligy se hrál v neděli večer ve Vimperku, kam přijel k souboji dvou tradičních a nedalekých rivalů soupeř ze Strakonic. Utkání mělo vynikající atmosféru, nechyběli známí vimperští trubači a podpořit své hokejisty přijeli i fanoušci z hostujícího tábora. Celkem se v hledišti těsnilo na 600 diváků. Do zápasu vstoupili mnohem lépe domácí Vimperáci, kteří si v první třetině vytvořili tříbrankový náskok – 3:0. Jak to ale v hokeji často bývá, ani takový rozdíl nemusí být rozhodující a ve 28. minutě už bylo vyrovnáno – 3:3. Rozhodující moment nakonec přišel ve 38. minutě, kdy proměnil pětiminutovou přesilovou hru po faulu strakonického Švece domácí útočník Jiří Sitter a vrátil Vimperku vedení – 4:3.

Ve třetí části se derby ještě více přiostřilo, ale co se týče útočení, hrály oba celky opatrně a šancí bylo poskrovnu. Nakonec už žádný gól nepadl, když se hosté o závěrečný nápor prakticky připravili fauly z přemíry snahy úplně sami. Až na posledních osm vteřin po podražení Bojera Strakoňáci odvolali gólmana a zkusili to v šesti proti čtyřem, ale domácí už si tříbodové vítězství vzít nenechali.

HC Vimperk – HC Strakonice 4:3 (3:0, 1:3, 0:0). Branky a nahrávky: 4. Suchánek (J. Sitter, Chaloupka), 6. Paule (Hanzal, Chaloupka), 16. Hanzal (Paule, Chaloupka), 38. J. Sitter (Bojer, Suchánek) – 21. Růžička (Müller, Řehoř ml.), 23. Křenek (Švec, Jiřinec), 28. Švec (Topinka). Rozhodčí: Horáček – Šimánek, Macháček. Vyloučení: 9–9, navíc Švec (Strakonice) 5 minut + do konce, Dlouhý (Strakonice) 10 minut OT. Využití: 2–1. Přihlíželo 600 diváků.

Vimperk: Podskalský – Kačmár (10. Chmel), J. Předota, Janásek, Chaloupka, O. Předota, Horejš – R. Sitter, Hanzal, Paule, Bojer, Suchánek, J. Sitter, Binder, Korous, Fleischman. Trenéři Milan Stárek a Pavel Předota.
Strakonice: Myslivec – Hřebíček (21. Topinka), Papež, Kovář, L. Hrubý, Všetečka, M. Hrubý – Švec, Křenek (50. Menšík), Jiřinec, Müller (35. Škoda), Růžička, Řehoř ml., Samohejl, Dlouhý, Bednařík. Trenéři Milan Řehoř a Stanislav Kašpar.

Milan Stárek: Úroveň krajské ligy mě příjemně překvapila. Je znát, že postupovat nahoru pořádně nikdo nechce

Zkušený kouč Milan Stárek působil přes dvacet let na lavičce ve vyšších soutěžích. Trénoval třeba mladší a starší dorost Motoru České Budějovice a první ligu mužů v Jindřichově Hradci, Táboře i Písku. Před letošní sezonou se k trénování po letech vrátil, tentokrát už ale do krajské ligy, kde vede hokejisty Vimperku. A zatím si rozhodně nestěžuje. „Já už jsem starej dědek a zase jsem se dostal mezi mladý kluky, to mezi nimi člověk vždycky trochu omládne," říká s nadhledem sobě vlastním.

Jak byste zhodnotil dnešní vítězné utkání nad Strakonicemi?
Když vyhrajete, zápas se vždycky hodnotí velice snadno a dobře. Měli jsme akorát takový krátký výpadek ve druhé třetině, ale já už trénuji plno let a vím, že když vedete o více než o dvě branky, vždycky je to o průšvih. Stát se může cokoliv. My jsme ve druhé části hráli snad deset minut ve čtyřech a dostali jsme tři branky. Ale pak jsme zvládli pětiminutovou přesilovku, dali jsem gól a vrátili jsme se do vedení.
Závěr utkání jste navíc ubránili znamenitě...
Defenzivní část středního pásma dost poctivě trénujeme. Výhru o gól jsme uhráli už v Českém Krumlově a teď se nám to povedlo ubránit zase. Strakonice jsou silným soupeřem, mají výborné bruslaře, ale přes naše střední pásmo se jejich kluci těžko dostávali.
Neulehčily vám Strakonice závěr utkání i svou nedisciplinovaností?
Je těžké rozlišovat, co je ještě faul z přemíry snahy a co už je nedisciplinovanost. Občas až moc chcete, začnete soupeře dohrávat a jsou z toho fauly, tak to v hokeji chodí. My jsme měli podobný zápas třeba na Hluboké, kde jsme byli dost vylučovaní. Ale to k hokeji prostě patří, já už to tak neberu. Sám jsem byl ve vyšších soutěžích na lavičce 22 let a musím přiznat, že když jsem teď přišel trénovat do krajské ligy, úroveň soutěže mě docela příjemně překvapila. Všichni výborně bruslí a je znát, že kluci, kteří nechtějí hrát druhou ligu, si chodí zahrát do kraje. Není se co divit, protože druhou ligou se neuživíte a zabere strašně moc času, myslím, že ta soutěž nemá úplně význam. Také je znát, že z kraje pořádně nikdo postupovat nahoru nechce, nebo alespoň o nikom nevím. Tím pádem v soutěži zůstávají kluci, kteří by třeba na druhou ligu výkonnostně měli.
Jak jste se vůbec do Vimperka z vyšších soutěží dostal?
Velkou náhodou. S trénování jsem skončil asi před pěti lety tehdy ještě v první lize v Písku a už jsem se k tomu vracet nechtěl, měl jsem toho dost a zvykl jsem si na trochu pohodlnější život. Tady ve Vimperku ale hraje Jirka Hanzal a my jsme takoví rodinní přátelé – trénoval jsem Martina, který je dneska v NHL, i Jirku. Znám se také s jejich rodiči, tak mi jednou Jirka zavolal, pak se přidal ještě Pavel Předota a nechal jsem se přemluvit.
Zatím ale asi nemusíte litovat, je to tak?
Musím říct, že jsem tady spokojený. Já už jsem starej dědek a zase jsem se dostal mezi mladý kluky, to mezi nimi člověk vždycky trochu omládne. V kabině se dost zasmějeme, protože jsou tady srandisti jako Ruda (Rudolf Suchánek mladší) nebo Chali (Lukáš Chaloupka), takže máme o zábavu postaráno. Hlavně, když se vyhrává, přestože já už do toho tak zapálený nejsem, abych běsnil, když prohrajeme. Jsou v kraji manšafty, které to hodně žerou a jdou po výsledcích, ale mezi ně my rozhodně nepatříme. Nakonec to bylo vidět i dneska, Skála (brankář Radek Podskalský) se v první třetině nudil v bráně, tak jsme mu tam trochu pustili hráče, aby si zachytal. Takhle to máme domluvený. (smích)

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Rek 

    Reagovat

     

    No myslim,že vedle trubačů,byli slyšet i bubeníci, kteří jezdi a chodi svuj tym podporovat na každý, opakuju,každý zápas :-)!!!!! S pozdravem R#93

    Vloženo 16.1.2019 15:56:21

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace