Hlavní obsah

West Ham sází na bývalé hráče Arsenalu. Zda to bude stačit, ukáže přenos Televize Seznam

Manuel Pellegrini vede ambiciózní West Ham, který sází na fotbalisty se zkušenostmi z velkoklubů.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Arsenal potřebuje porazit v londýnském derby West Ham, aby udržel krok se špičkou. Jenže Kladiváři v létě utratili za posily téměř sto milionů liber, což je téměř o dvacet více než Kanonýři. Na druhou stranu tým Manuela Pellegriniho trápí v probíhající sezoně nevyrovnanost výkonů. O tom svědčí i aktuální desátá pozice Kladivářů v tabulce Premier League. Jak dopadne londýnské derby, které vysíláme už dnes od 13:10 na Televizi Seznam? Moderátorem přenosu bude Jiří Hošek, hostem pak bývalý brankář West Hamu Luděk Mikloško.

Článek

West Ham v létě přivedl posily za necelých 95 milionů liber (2,7 miliardy korun), což je téměř o dvacet milionů liber více, než kolik za nové hráče utratili minulé léto v Arsenalu. Jenže Kladivářům to zatím v Premier League stačí jen na desáté místo.

Křídelníci Felipe Anderson a Andrij Jarmolenko stáli 34, respektive 18 milionů liber, stoper Issa Diop 22,5 a zkušený brankář Lukasz Fabianski, který prošel Arsenalem, dalších 7,2 milionu liber. Majitelé týmu David Sullivan a David Gold určitě čekali po masivním posilování a angažování trenéra Manuela Pellegriniho lepší umístění.

Felipe Anderson se zatím West Hamu vyplácí. Brazilec už v Premier League letos stihl nastřílet osm branek.Video: DIGI Sport

Klub by ale mohl do vyšších pater tabulky vytáhnout zbrusu nový hráč Kladivářů Samir Nasri. Francouz, který kvůli dopingu poslední rok a půl nehrál fotbal, podepsal ve West Hamu jako volný hráč smlouvu do konce sezony. „Vracím se do nejnáročnější ligy na světě, do ambiciózního týmu, který vede známý trenér. To je práce snů, těším se na to,“ usmíval se po podpisu Nasri, který nuceně pauzíroval kvůli nedovoleným transfuzím krve z léta roku 2016.

Jednatřicetiletý záložník, který prošel Arsenalem či Manchesterem City, už v minulosti s Pellegrinim spolupracoval právě v City během mistrovské sezony 2013/14. „Samir na sobě během dlouhé pauzy tvrdě pracoval a chce se vrátit ve vrcholné formě,“ ujišťoval Pellegrini fanoušky.

Nasri po příchodu ke Kladivářům proseděl ligové utkání proti Brightonu na lavičce, ale v FA Cupu proti Birminghamu už odehrál necelou hodinu. Obnovený debut v Premier League si tak může Francouz připsat dnes proti Arsenalu, tedy týmu, ve kterém vyrostl ve světovou hvězdu. Společně se zmíněným Fabianskim, Jackem Wilsherem a Lucasem Pérezem mají navíc tito hráči proti bývalému klubu motivaci jako hrom.

V probíhajícím ročníku ale nemohou být zatím příliš spokojení se současným umístěním ani v Arsenalu. Kanonýry po dvaadvaceti letech opustil legendární Arséne Wenger. Místo Francouze přišel Unai Emery, ale ani pod Španělem tým zatím na ty nejlepší nestačí.

O tom svědčí i rekord, o který usiluje útočník Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonský reprezentant totiž může už proti West Hamu překonat letitý rekord Thierryho Henryho, který vstřelil svých prvních 25 gólů v Arsenalu za 42 zápasů. Aubameyang má momentálně na kontě 24 branek ve 34 ligových duelech, ale nutno podotknout, že proti týmům z elitní šestky se prosadil pouze proti Tottenhamu.

Pierre-Emerick Aubameyang může v přímém přenosu Televize Seznam zaútočit na letitý rekord Thierryho Henryho.Video: DIGI Sport

Arsenal v probíhajícím ročníku porazil z týmů elitní šestky Premier League pouze Tottenham a fanoušci se pomalu smiřují s tím, že ani letos nepostoupí z domácí soutěže přímo do Ligy mistrů. Příznivce Arsenalu tak může hřát alespoň to, že se do milionářské soutěže mohou kvalifikovat z Evropské ligy, jako se to před necelými dvěma roky povedlo Manchesteru United.

Na druhou stranu ještě před vánočním obdobím byli příznivci Arsenalu plní očekávání. Kouč Emery podle britských médií naordinoval Özilovi a spol. mnohem intenzivnější tréninky a tým šlapal na paty Liverpoolu s Manchesterem City, ale po slibném podzimu ztratil Arsenal na přelomu roku dech a momentálně mu na vedoucí Liverpool chybí propastných třináct bodů. Zdá se tedy, že Arsenal už zase hraje o své, v posledním desetiletí oblíbené, čtvrté místo.

Osm klubů Premier League utratilo v létě za posily více peněz než Arsenal s novým trenérem Unaiem Emerym.Video: DIGI Sport

A pokud chce Emery udržet s elitní čtyřkou soutěže krok, tak musí proti West Hamu vyhrát. Jinak na severu Londýna riskují, že jim čtvrtá Chelsea odskočí už na šest bodů.

Sledujte přímý přenos Televize Seznam z utkání anglické Premier League mezi West Hamem a Arsenalem za účasti bývalého brankáře Kladivářů Luďka Mikloška. Studio startuje ve 13:10, moderuje ho Jiří Hošek a komentátorem přenosu bude Radek Barkman.

Reklama

Doporučované