pondělí 14. ledna 2019

Stojí holínky Hunter opravdu za to?


 photo hunter-boots-czechfashionisto_01_zpszdegdb9r.jpeg

Dlouho jsem toužil po holínkách Hunter. Jsou z přírodního kaučuku, mají být kvalitní a pohodlné, jsou ikonou britského stylu, a nosí je královská rodina. Po dlouhodobém rozhodování se nad tím, zda opravdu potřebuji gumáky za čtyři tisíce (v létě je ještě o dvacet Liber zdražili!), jsem si je před Vánoci koupil. 

Samozřejmě jsem se předtím díval po jiných možnostech. Holínky z pracovních oděvů nebo hobby marketů jsou levné, ale ošklivé, a hlavně hrozně nepohodlné. Pak mám holínky Crocs, které sahají asi nad kotníky, a nosím je celkem často a jsem s nimi spokojen, ale když je venku opravdu hnusně, prší a je bláto, mám zastříkané nohavice. Před dvěma lety jsem měl možnost podívat se na francouzské holínky Aigle, ale nebylo to ono. 

Navíc když máte velikost 13/48, výběr je poněkud omezen. Vlastně - jediný, kdo vyrábí kvalitní holínky v této velikosti je Hunter, který má jen pár modelů, ale ne ten klasický, který je dostupný ve spoustě barev. Také jsem chtěl takové, u kterých se dá regulovat horní šíře (přes lýtka). Tak jsem vybral holínky Hunter z kolekce Field, a byl to dobrý nápad, protože se díky tomu skvěle nazouvají a zouvají. Díky tomu jsou to teď moje nejoblíbenější boty - miluji boty bez šněrování. :D 

 photo hunter-boots-czechfashionisto_02_zpse2zzjkli.jpeg

Přišly mně v obrovské krabici krásně a pečlivě zabalené a uvnitř srovnané, jako kdybych si je přinesl z obchodu. Když to srovnám s tím, v jakém stavu mně chodí zásilky od České pošty a jak po přepravě vypadá jejich obsah, už tam jde vidět rozdíl. Krásně voní přírodním kaučukem, materiál je měkký, a jsou neuvěřitelné pohodlné. Mají důkladnou, pevnou podešev, nejsou tedy odlité z jednoho kusu gumy. Také díky tomu se v nich tak dobře chodí.

 photo hunter-boots-czechfashionisto_03_zpstztashd0.jpeg

Po zkušenostech s jinými, levnými holínkami, bych už jiné nechtěl, a to i přes vysokou cenu holínek Hunter. Ale dostanete za ně kvalitní obuv, která prý vydrží roky. Na to jsem zvědavý, ale pokud hledáte pohodlné holínky, určitě Hunter! :)

 photo hunter-boots-czechfashionisto_04_zpsd4rkslpe.jpeg

4 komentáře:

  1. Vypadají pěkně. Mají aspoň trochu anatomickou a pohodlnou vnitřní podešev/vložku?
    Myslím že hlavní problém levných pracáků nebo gumáků je tvrdá a plochá vnitřní vložka...
    Osobně bych si teda gumáky za 4k nekoupil, protože bych je využil tak 1x za rok na houby, ale pro lidi z vesnice určitě super volba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, to jsem ani nezkoumal, protože je měkká a příjemná na chození. :) Jsou velice pohodlné a nedají se srovnat s tím, co jsem zkoušel někdy předtím.

      Vymazat
  2. Když jsem venčila pejsky v Anglii, byly holínky Hunter standard, na který jsem neměla a o kterém jsem snila :D je to opravdu kvalitní obuv, hlavně když je člověk využije každý den - vyplatí se je mít.
    Zapráskané nohavice v ty blátivější dny jsem mimochodem řešila kombinací kožených kalhot a holínek - oboje šlo setřit mokrou hadérkou :D

    OdpovědětVymazat
  3. Máš nádherné psy! <3

    OdpovědětVymazat