Očekávání diváků od seriálu Strážmistr Topinka na ČT nebylo veliké, ale seriál nakonec velmi překvapil. V zásadě naplnil představy těch diváků, kteří v pátek večer usedli k televizním obrazovkám a chtěli si po náročném pracovním týdnu odpočinout.

V podstatě slátanina, ale pobavil jsem se a oddychově si při sledování odpočinul. Těším se na další díly a dávám tři palce nahoru,“ vzkázal nadšený divák. A další jeho názor kvitovali. „Pro mě to byla úsměvná oddychovka. Nic jiného jsem od toho nečekala,“ přidala se další divačka.

Většina lidí se shodla na tom, že přesně takovou formu odpočinku, kde se v seriálu nevyskytuje žádné násilí ani vulgarismy, potřebovali. „Je to vtipné, bez potřeby vulgarismů. Neotřelé. Ale je to hlavně díky hlavnímu hrdinovi, který hraje už svým typem,“ nešetřil chválou jistý divák na adresu Roberta Mikluše. Ten převzal hlavní roli po svém předchůdci Miroslavu Donutilovi v seriálu Doktor Martin. Strážmistr Topinka nasadil laťku (sledovanosti) vysoko, teď už stačí si ji jen udržet.

Na specializovaném filmovém serveru www.csfd.cz seriálová novinka dostala hodnocení 55 %, což není na bouchání šampaňského, na druhou stranu je to dost daleko od propadáku. Hodnotitelé sice neplýtvají superlativy, ale vesměs se shodují na tom, že ČT v koprodukci se Slováky vytvořila oddychový víkendový pořad, který dokáže pobavit a nenutí vás kdovíjak mučit mozkové závity.

Fotogalerie
15 fotografií