Nejdražší hráči ze spodních pater prvoligové tabulky?

Nejdražší hráči ze spodních pater prvoligové tabulky?

Pokud jde o tuzemskou špičku a pět nejlepších týmů soudobé prvoligové tabulky, nejdražším hráčům celého peletonu je plzeňský Patrik Hrošovský, jenž má mít tabulkovou hodnotu 5 milionů eur.

Nejdražšími slávisty jsou Miroslav Stoch a Tomáš Souček, kteří se sešli na sumě 4,5 milionu eur, nejhodnotnější akvizicí Jablonce je Michal Trávník s cenovkou 3 miliony eur, nejcennějším ostravským plejerem je Patrizio Stronati, který by byl k mání za 900 tisíc eur a ve Spartě si dotyčný status drží Nicolae Stanciu, u něhož je uváděna cifra 4,25 milionu eur.

Jak je tomu ale na opačném pólu tabulky, konkrétně u klubů jako Slovácko, Příbram, Bohemians 1905, Sigma Olomouc, Karviná a Dukla?

Nejdražšími borci, kteří jsou namočeni do boje o záchranu, jsou David Houska a Jakub Plšek ze Sigmy Olomouc, která má přitom šestý nejhodnotnější kádr české nejvyšší soutěže, který byl dohromady naceněn na 9,73 milionů eur.

Hned v závěsu za nimi je karvinský univerzál Filip Panák, kolem kterého krouží Sparta a Baník, s tím, že podobnou sumu stojí i příbramská naděje Roman Květ, jehož tržní cena se pohybuje okolo 700 tisíc eur.

V Bohemians 1905 momentálně náleží status nejdražšího borce stoperovi Lukáši Pokornému, který však nepatří Klokanům, ale konkurenční Slavii a v Ďolíčku pouze hostuje. Nejdražšími fotbalisty jedenáctého Slovácka a poslední Dukly pak jsou Marek Havlík, respektive Daniel Tetour.

Nejdražší hráči z chvostu Fortuna:ligy:

(údaje byly vyňaty ze serveru transfermarkt.cz)

David Houska (Olomouc) - 1 milion eur
Jakub Plšek (Olomouc) - 1 milion eur)
Filip Panák (MFK Karviná) - 800 tisíc eur
Roman Květ (Příbram) - 700 tisíc eur
Lukáš Pokorný (Bohemians) - 650 tisíc eur
Marek Havlík (Slovácko) - 550 tisíc eur
Daniel Tetour (Dukla) - 450 tisíc eur