Apple | iPhone | IKEA

IKEA začne prodávat certifikované kabely s konektorem Lightning. Cena je třetinová oproti Applu

IKEA dávno nenabízí pouze nábytek, ale i nejrůznějšího příslušenství do domácnosti, mezi které patří i kabely k nabíjení telefonů. K nedávno zařazeným kabelům s konektory micro-USB a USB-C se teď přidá i nový s koncovkou Lightning, kterou používají iPhony a iPady od Applu. Zaujme jak cenou, tak i certifikací MFi, upozornil web Jablíčkář.cz.

Nový kabel má certifikaci MFI (Made for iPhone) a je tak zaručené, že bude fungovat se zařízením od Applu. Délka je 1,5 m a na druhé straně se nachází klasická USB koncovka pro konektor typu A. Novinka je prozatím v prodeji pouze ve Švédsku za 79 kr nebo v Německu za 7,99 eur, což je v přepočtu jen lehce přes 200 Kč. Oficiální kabel od Applu přitom stojí na českém eshopu 590 Kč v délce 50 cm a 890 Kč v délce 2 m.

Kabel by se měl brzy objevit i v nabídce českých obchodů IKEA, kde by se přidal k ostatním dvěma kabelům série Lillhult s konektory micro-USB a USB-C. Ty se prodávají za 99 Kč.

Aktualizováno

Kabely Lightning už se objevily na prodejnách:

Přímo od českého zastoupení společnosti IKEA máme potvrzeno, že kabely už mohou na některých prodejnách být k dispozici. Oficiálně se u nás prodej zahajuje 1. února, odkdy už budou na všech prodejnách a také na webu.

IKEA se v poslední době zaměřuje i na chytrá světla:

Diskuze (30) Další článek: Vysloužilé mobily nemusí končit v šuplíku. OneThing Cloud mini z nich udělá superpočítač [CES]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,