Hlavní obsah

Indie - Bahrajn 0:1Soukupův Bahrajn po gólu v nastavení na šampionátu Asie postoupil

Šardžá/Praha

Fotbalisté Bahrajnu s českým trenérem Miroslavem Soukupem si zajistili na poslední chvíli účast v osmifinále mistrovství Asie. Ve svém závěrečném utkání v základní skupině A porazili Soukupovi svěřenci díky gólu z pokutového kopu v nastavení 1:0 Indii a v konečné tabulce obsadili třetí postupovou příčku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Soukupův Bahrajn se raduje z postupuVideo: sntv

 
Článek

Po úvodní remíze 1:1 s pořádajícími Spojenými arabskými emiráty a následné porážce 0:1 s Thajskem potřebovali Bahrajnci nad Indií zvítězit. Bezgólový stav je však dlouho odsuzoval k poslední příčce a tedy i brzkému konci na turnaji. Zlomit nepříznivý stav nepomohl ani útočník pražských Bohemians Júsuf Hilál, kterého poslal Soukup na hřiště na poslední půlhodinu.

V první nastavené minutě ale dostal tým z Perského zálivu šanci kopat penaltu za faul a Džamál Rašíd nezaváhal. Zajistil tak svému týmu první výhru na turnaji a tím i postup do osmifinále, neboť zisk čtyř bodů Bahrajnu garantuje, že se vejde mezi čtyři nejlepší mužstva z třetích míst.

Jako vítěz skupiny jdou dál Spojené arabské emiráty, jež v souběžně hraném utkání remizovaly s Thajskem.

Bezprostředně po porážce znamenající vyřazení odstoupil od reprezentace Indie anglický kouč Stephen Constantine. Jednalo se už o třetí trenérskou změnu během turnaje a druhou v této skupině. Po úvodním debaklu 1:4 právě od Indie skončil u thajských fotbalistů Srb Milovan Rajevac, jehož nahradil asistent Sirisak Jodjardtchaj. Od týmu Sýrie byl zase po druhém utkání odvolán Němec Bernd Stange.

Mistrovství Asie ve fotbale ve Spojených arabských emirátech:
Skupina A:
SAE - Thajsko 1:1 (1:1)
Indie - Bahrajn 0:1 (0:0)
1.SAE31204:25
2.Thajsko31113:54
3.Bahrajn31112:24
4.Indie31024:43

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín