Nová naděje pro Prameny. Nejzadluženější obec Česka prodala své pozemky za 10 milionů ruskému věřiteli

Nejzadluženější obec v Česku – Prameny na Chebsku – prodala své pozemky s vrty minerálních vod za 10 milionů korun. Získá je firma ruského podnikatele Dmitrije Vajnera, který je jediným věřitelem obce. Po více než 10 letech se tak radnice dostane k obstaveným účtům a bude moct začít znovu hospodařit. Opozice ale prodej pozemků kritizuje.

Prameny (Chebsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obec Prameny

Obec Prameny | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

Opoziční zastupitelka Anna Fábiková ze sdružení Prameny šťastné a veselé upozorňuje, že už dřív nabídly za stejné pozemky Karlovarské minerální vody třikrát vyšší cenu.

„Dodneška zastupitelstvo neprojednalo tu nabídku. Zastupitelé za ANO prostě strašně chtěli, abysme to už prodali,“ řekla Radiožurnálu.

Starostka Pramenů Michala Málková (ANO) namítá, že obec jinou možnost neměla. „Obec se musí řídit ustanovením exekutorského zákona. Firma pana Vajnera je jediným věřitelem obce,“ uvedla.

Obci tak klesl dluh na 42 milionů korun. Podlé Málkové chce Vajner a jeho firma v obci vybudovat stáčírnu minerálních vod nebo domov pro seniory.

Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme