Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

České curlerky o MS bojovat nebudou, kvalifikace na Novém Zélandu se nezúčastní

České curlerky na nově zavedenou kvalifikaci na mistrovství světa nepojedou. Tým skipky Anny Kubeškové si právo účasti v turnaji na Novém Zélandu vybojoval, ale nakonec se rozhodl neabsolvovat dalekou cestu vzhledem k dopravní náročnosti i z osobních důvodů. Stejný krok učinily i norské reprezentantky.

České curlerky
zdroj: WCF autor: Alina Pavljučiková

Češkám se na loňském mistrovství Evropy nepodařilo vybojovat přímý postup na březnový světový šampionát v Dánsku. Osmým místem si ale zajistily start v nově zavedené kvalifikaci, která se koná od 18. ledna na Novém Zélandu.

Na jižní polokouli však nepocestují. Hlavními důvody jsou extrémní dopravní náročnost, výpadek tréninkového a soutěžního rytmu a také řešení osobních, studijních a pracovních záležitostí.

"Rozhodnutí Světové curlingové federace uspořádat kvalifikaci v destinaci, která je nesnadno přístupná pro většinu účastníků, a navíc se koná v dané lokalitě mimosezonně, nepovažujeme za šťastné, a pokud dáme na misku vah plusy a minusy, ať už z pohledu týmu, tak i z pohledu Českého svazu curlingu, vychází nám z toho výše uvedené rozhodnutí," uvedl pro svazový věstník Skip kouč Karel Kubeška.

Výkonný výbor svazu se rozhodl, že náhradní tým místo Kubeškové a spol. nenominuje. Muži se z nižší divize ME nedostali ani do kvalifikace o MS.

Letošní mistrovství světa nemá vliv na boj o premiérový český start v curlingu na olympiádě. Do Pekingu 2022 se dá projít z MS v letech 2020 a 2021. Za dva roky se uskuteční i olympijská kvalifikace, v které mají Češky právo startu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články