Hlavní obsah

Tchajwanec se chtěl zbavit kočky, do útulku ji poslal v krabici

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvířecí útulky jsou zvyklé na to, že jim majitelé nechají nechtěné mazlíčky přede dveřmi a odjedou. Třiatřicetiletý Tchajwanec jménem Jang už neměl čas na svou skotskou klapouchou kočku, a tak ji poslal útulku expresní poštou jako obyčejný balík.

Foto: Taipei City Animal Protection Office

Skotská klapouchá kočka má za sebou nepříjemnou cestu poštou.

Článek

Zvíře mělo podle úřadů nedostatečný přístup ke vzduchu, nemělo vodu a mohlo utrpět šok. Nezodpovědný majitel byl minulý týden odsouzen k pokutě 60 tisíc nových tchajwanských dolarů (zhruba 43 tisíc korun). Informoval o tom server BBC s odvoláním na tchajwanský zpravodajský server UDN.

Dalších 30 tisíc pokuty (22 tisíc korun) Jang vyfasoval, když úřady zjistily, že kočka nebyla očkovaná proti vzteklině. Úřady dokázaly muže vypátrat, když se útulku podařilo zjistit, odkud byl balíček s kočkou poslán, a policie následně identifikovala Janga na záběrech z bezpečnostních kamer.

Foto: Taipei City Animal Protection Office

Vyšetření ukázalo, že kočka naštěstí cestu přežila bez úhony.

Jang následně vysvětlil, že se chtěl kočky zbavit, protože už neměl čas se o ni starat. Jako důvod rovněž uvedl, že se mu nepodařilo vyléčit kočku ze zranění nohy, i když se o to pokoušel tradiční čínskou medicínou včetně akupunktury a moxování (žeh akupunkturních bodů zapáleným sušeným pelyňkem).

Navzdory tomu je kočka podle útulku v podstatě naprosto zdravá a nabídnou ji k adopci.

Reklama

Výběr článků

Načítám