Hlavní obsah

V Beskydech připadne až čtvrt metru sněhu, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové v úterý upřesnili varování před silným větrem a přidali upozornění na sněžení. Silný vítr by měl začít na západě území slábnout již v průběhu úterního večera, kdy začne přes naše území přecházet teplá fronta. V Beskydech může do středy připadnout až čtvrt metru sněhu.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

Čerstvý severní až severozápadní vítr bude mít v nárazech rychlost až 70 kilometrů v hodině, v horských oblastech až kolem 110 kilometrů v hodině.

Slábnout bude v průběhu středečního večera. Na západě republiky tak meteorologové zkrátili platnost výstrahy do úterních 22 hodin.

Na zbytku území kromě Zlínského a východních oblastí Jihomoravského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje do středečních 3:00.

Pro okres Frýdek-Místek meteorologové přidali výstrahu před vydatným sněžením. „Na Frýdecko-Místecku očekáváme během úterního odpoledne a večera a noci na středu vydatné sněžení, do středečního rána napadne 5 až 15 centimetrů, na hřebenech Beskyd kolem 25 centimetrů nového sněhu,” varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Sněžení v kombinaci se silným větrem komplikovalo v posledních dnech situaci v horských oblastech nejen v ČR, ale i v zahraničí.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Sníh v Tyrolsku

Reklama

Výběr článků

Načítám