skip to Main Content
606 522 314 info@specialnizahradnictvi.cz
Zvlhčovač Nebo Odvlhčovač – Kdy Vám Který Přístroj Přijde Vhod?

Zvlhčovač nebo odvlhčovač – kdy vám který přístroj přijde vhod?

Zejména při indoor pěstování hraje správná vlhkost místnosti důležitou roli. Ta se odvíjí nejen od druhu rostliny, ale také od fáze, ve které se zrovna nachází. Kromě indoor pěstování se nastavení vhodné vlhkosti vyplatí také při dlouhodobém skladování úrody. Ideální vlhkosti se dá přitom dosáhnout velmi jednoduše – pomocí zvlhčovače nebo odvlhčovače. Který z nich si ale vybrat?

Zvlhčovač nejen pro mladé rostliny

Především mladé rostlinky potřebují vlhkost, alespoň 60 %. Vhodná vlhkost je přitom důležitá pro jejich zakořenění a další vývoj. Také pokojové rostliny v zimě často trpí kvůli suchému vzduchu ve vytápěných pokojích.

Požadované vlhkosti se dá dosáhnout prostřednictvím zvlhčovačů. Existuje jich hned několik. V podstatě by se daly rozdělit na zvlhčovače bez nádrže na vodu a zvlhčovače s nádrží. Zástupcem první skupiny je například Neptune Kit. Skládá z hlavice s membránami, která prostřednictvím plováku plave na hladině. Avšak u tohoto typu zvlhčovačů není možné regulovat tvorbu páry – na rozdíl od zvlhčovačů s vlastní nádrží, které naopak limituje velikost jejich nádrže.

Kdy použít zvlhčovač?

  • zakořenění mladých rostlin a klonů,
  • zlepšení podmínek pro pokojové rostliny.

Vyhrajte boj s plísní pomocí odvlhčovače

Ne vždy je vlhkost důležitá, někdy může naopak uškodit. U kvetoucích rostlin, které jsou vystaveny vysoké vlhkosti, může například vést k plísni plodů. Také při sušení produktů nebo dlouhodobém skladování úrody se vyplatí snížit vlhkost v místnosti pomocí odvlhčovače.

Kdy použít odvlhčovač?

  • nastavení vhodných podmínek pro kvetoucí rostliny,
  • dlouhodobé skladování úrody,
  • sušení rostlin a ovoce.

 

Pokud stále váháte, do kterého z přístrojů investovat, podívejte se na videa, která jsme pro vás připravili. Usnadní vám výběr a pomohou s rozhodnutím.

Dopřejte svým rostlinám i úrodě vhodné podmínky

Pořiďte si vlastní zvlhčovač nebo odvlhčovač.

0 komentářů k zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top
×Zavřít vyhledávání
Vyhledat