Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Shiffrinová nedala konkurenci šanci a s náskokem vyhrála obří slalom v Kronplatzu

Vedoucí žena Světového poháru Mikaela Shiffrinová vyhrála s více než sekundovým náskokem obří slalom v Kronplatzu. Hvězdná americká lyžařka oslavila jubilejní desáté vítězství v sezoně a celkově 53. v kariéře.

Mikaela Shiffrinová po triumfu v Kronplatzu
zdroj: AP autor: Marco Trovati

Třiadvacetiletá Shiffrinová v prosluněném italském zimním středisku suverénně ovládla první kolo a v druhé jízdě svůj více než sekundový náskok udržela.

Druhá skončila s odstupem 1,21 sekundy mistryně světa Tessa Worleyová z Francie. Jediná česká lyžařka v Kronplatzu Kateřina Pauláthová nedokončila první kolo.

"Ještě nikdy jsem se snad necítila v obřím slalomu takhle dobře, i když to nebylo jednoduché. Sjezdovka byla skvělá, nádherně se na ní jelo. V druhém kole jsem nešla do maximálního rizika, ale jela jsem tak, jak jsem si předsevzala," uvedla Shiffrinová.

Třetí místo obsadila se ztrátou 1,57 sekundy domácí Marta Bassinová, jež si oproti prvnímu kolu vyměnila pořadí se Slovenkou Petrou Vlhovou.

Vítězka předchozího obřího slalomu v Semmeringu byla s dvousekundovou ztrátou čtvrtá a poprvé po šesti závodech se nevešla na stupně vítězů.

Olympijská vítězka Shiffrinová si vítězstvím pojistila nejen celkové vedení ve Světovém poháru, ale dostala se i do čela hodnocení obřího slalomu.

Rodačka z Vailu navíc aktuálně vládne pořadí slalomu a superobřího slalomu, nevede pouze ve sjezdu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články