Hlavní obsah

Loskuták doletěl ze Singapuru do Londýna. Ani se nenadřel

Novinky, nčs

Přítomnost černého pasažéra musela řešit posádka letu singapurských aerolinek na lince ze Singapuru do Londýna. Nešlo však o nepoctivého cestujícího, který si nekoupil letenku. Na palubě se totiž objevil loskuták, jenž se do letadla dostal neznámo jak. Nakonec ho zadrželi až ve Velké Británii, informoval server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak se pták do letadla dostal, není zcela jasné. Na záběrech z paluby je však vidět, jak si pták z čeledi špačkovitých, jehož domovem je jihovýchodní Asie, poměrně spokojeně vysedává na jednom ze sedadel první třídy. Do ní vyjde na aktuálně nejdelší provozované lince světa letenka zhruba na 100 tisíc korun.

Dokud se loskutáka nepokoušel palubní personál ve spolupráci s pasažéry polapit, nejevil pták známky velkého vzrušení. Jeho idylku na cestě do Evropy mu nakonec přece jen zaměstnanci překazili. Zvíře bylo odchyceno a po přistání na londýnském letišti Heathrow umístěno do karantény.

„Podařilo se jej odchytit našimi zaměstnanci ve spolupráci s cestujícími,“ uvedl mluvčí Singapur Airlines.

Jestli bude muset pták absolvovat i cestu zpět, zatím není jasné. Vypadá to však, že si památky na Britských ostrovech jen tak neprohlédne.

Reklama

Výběr článků

Načítám