Nejvyšší státní zastupiteství odmítlo stížnosti obviněných v kauze Bulovka

Nejvyšší státní zastupitelství (NSZ) zamítlo jako nedůvodné stížnosti 11 obviněných lidí a dvou právnických osob proti zahájení trestního stíhání kvůli manipulacím zakázek v některých pražských nemocnicích. Trestní stíhání policisté zahájili loni v létě v souvislosti s veřejnými zakázkami na zajištění úklidových a stravovacích služeb v Nemocnici Na Františku a v Nemocnici Na Bulovce.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nemocnice Na Bulovce

Nemocnice Na Bulovce | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iRozhlas

„Státní zástupce Nejvyššího státního zastupitelství zamítl jako nedůvodné stížnosti 11 obviněných fyzických osob a dvou obviněných právnických osob proti dvěma usnesením policejního orgánu Národní centrály proti organizovanému zločinu o zahájení trestního stíhání, vydaným se souhlasem státního zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze,“ uvedl na webu mluvčí NSZ Petr Malý.

Všeobecná fakultní nemocnice pochybila v tendru na úklid. Zakázku podnikatele Horáčka zvýšila o 22 milionů

Číst článek

Detektivové loni v červnu vedle nemocnic Na Františku a Na Bulovce zasahovali také na dalších místech. Zajímali se o desítky míst v Praze a ve středních Čechách, povolení k domovním prohlídkám zmiňuje 39 domovů pro seniory a další sociální zařízení.

Server iROZHLAS.cz už dříve - s odvoláním na advokáta Jiřího Teryngela - informoval, že mezi obviněnými jsou tehdejší ředitel Nemocnice Na Františku Robert Zelenák, severočeský podnikatel Tomáš Horáček nebo bývalý manažer společnosti Eurest Martin Tvrdoň.

Stíhání čelí také nástupce Eurestu, společnost Compass Group Czech Republic.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme