15. ledna 2019 • 16:59

Sparta dotahuje další posilu. Panák už se připravuje na Letné

Autor: dvo, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta je blízko k dotažení třetí zimní posily. Jak už iSport.cz minulý týden informoval, Pražané výrazně pokročili v jednáních s Karvinou a domluvili se na příchodu Filipa Panáka. Pokud 23letý univerzál projde zdravotní prohlídkou, nic by nemělo bránit tomu, aby na Letné podepsal smlouvu. Sparta ještě dolaďuje se slezským celkem podrobnosti transferu. Opačným směrem by měl jako část dohody zamířit obránce z juniorského týmu Marián Burda. „Přestup ještě není dotažen, nicméně Filip už je v Praze a absolvuje tam v nejbližších dnech zdravotní prohlídku. Pokud u nás projde Burda prohlídkou, přijde jako součást transferu na přestup," uvedl sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk pro klubový web.



Po Davidu Mobergovi Karlssonovi a Martinu Haškovi dotahuje Sparta další zimní posilu. Pokud vše dopadne v pořádku a Filip Panák projde zdravotní prohlídkou, přesune se karvinský zadák natrvalo na Letnou.

Panák od podzimu laboroval se zraněným kolenem a v listopadu musel podstoupit i operativní zákrok. Nyní už pokračuje v rekonvalescenci v Praze a aktuální odhady jsou takové, že na začátku března by mohl být na 100 procent v pořádku.

Třiadvacetiletý univerzál může v sestavě nastoupit na více pozicích. Kromě útoku v Karviné hrál na postu střední záložníka a na podzim se z nouze posunul na stopera, kde právě zaujal sparťanské vedení.

Kromě pražského klubu o něj velký zájem jevil i ostravský Baník. V minulosti o něm jako o hotové posile informovala pražská Slavia. Nakonec však bývalý mládežnický reprezentant s největší pravděpodobností zamíří do tábora jejího městského rivala.

Nyní už se čeká pouze na schválení od klubových lékařů. Ti jsou v pozoru poté, co vstupní prohlídka odhalila v případě jabloneckého stopera Davida Lischky závažné potíže se srdcem, kvůli kterým by mladý stoper mohl dokonce i ukončit kariéru.

Lischka měl do Sparty přijít společně s Matějem Hanouskem a ani jeden přestup zatím není oficiálně dotažen. Krajní obránce má však svolení od Severočechů, aby za rudé mohl nastupovat v přípravných zápasech.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud