Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Box ČR 2024

Klymčiw senior: Užívám si Dakar lépe, když letos Ondra není na trati

Dakarské ozvěny přivítaly prvního hosta, který byl svědkem letošního ročníku slavné rallye přímo na místě. Josef Klymčiw se vrátil z Peru, kde sledoval, jak si v nové roli šéfa týmu vedl jeho syn Ondřej. Klymčiw senior jej pochválil a připustil, že se mu Dakar sleduje lépe s vědomím, že synovi nehrozí nebezpečí přímo na trati.

Ondřej Klymčiw
zdroj: ČTK/PR/KLYMČIW Racing

Josef Klymčiw zažíval před rokem na Dakaru těžké chvíle. Jeho syn Ondřej se totiž po havárii ocitl ve vážném nebezpečí života. Letos, kdy Ondřej Klymčiw přímo nezávodí, dny v jihoamerickém Peru snášel daleko lépe. "Užíval jsem si to víc a lehčeji se mi to vnímalo, protože Ondra je letošní rok šéfem týmu v zázemí, kde čeká na své závodníky," líčí Klymčiw senior.

Dlouho přitom nebylo zřejmé, zda Ondřej Klymčiw nebude sám závodit - na africkém podniku Africa Eco Race. "Čekali jsme na rozhodnutí doktora. Ondra chtěl závodit a jet Africa Eco Race, ale doktor to nedoporučoval a rodina si to nepřála. Nakonec jsme se rozhodli, že si vyzkouší funkci manažera na Dakaru a předá své zkušenosti dalším. Myslím, že se toho zhostil velice dobře," popisuje jeho otec.

Nebylo to lehké rozhodování, přece jen sledovat Dakar zpovzdálí a přímo jej jet, to jsou dvě odlišné věci. To přiznává i Josef Klymčiw. "Pro něj je samozřejmě lepší sedět na motorce, od narození je závodník. Já jsem si přál, aby tento rok nezávodil a vyhodnotil si to poté jako chlap," prozradil v Dakarských ozvěnách.

Klymčiwův tým zatím zažívá úspěšný Dakar, i když v posledních dnech přišel o dva startující. "Jedou už jen tři jezdci z pěti," potvrzuje Josef Klymčiw. Perné chvíle přitom řešil při sestavování soupisky. "Do posledního dne jsme neměli úplně jasno (o složení týmu). Petr Vlček, který s námi jede potřetí, byl jediný potvrzený. Dál s námi je Gábina Novotná, jeden Izraelec a dva Američani. Myslíme si, že je to dobrá cesta," myslí si.

Je nám líto, video expirovalo.
Dakarské ozvěny: Josef Klymčiw
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články