Obklady a dlažby, které budou letos v kurzu: Rok 2019 přeje výraznějším barvám

Koupelna 15. ledna 2019 | 17:26 — Marie Drahá
Špičkoví designéři se už roky inspirují přírodou. Ani letos neuděláte špatně, když sáhnete po dřevu nebo kameni, stejně tak po obkladech a dlažbách, které je imitují. Pokud však chcete být při vybavování koupelny odvážnější, prozradíme vám, jaké jsou nejnovější trendy.
Dalších 5 fotografií v galerii
Šedé a zemité odstíny letos zastíní výraznější barvy, například tyrkysová / Pinterest

Především se do popředí dostává kov v nejrůznějších barvách, a to s motivy koroze i patiny. Moderní bude zkrátka vše vypadající staré. Stejně tak už zmíněná dlažba, která je k nerozeznání od samotného dřeva – díky sukům a prokreslené struktuře vypadá skutečně hodnověrně.

Luxusní volbou je mramor

Jestli chcete, aby vaše koupelna působila luxusně, sáhněte po mramoru, který se letos bude nabízet v ještě větších formátech než doposud. Jeho provedení může být různé, přírodní i v modernějším stylu. Více než na menších plochách však vynikne ve větších koupelnách.

Koupelnu s polodrahokamy nepřehlédnete

A u kamene ještě zůstaneme. Už jste slyšeli o onyxu? Svým vzhledem oproti ostatním materiálům doslova vyniká, vypadá totiž jako polodrahokam. Dokáže rozzářit jakoukoliv místnost a krom koupelen se používá také do obytných částí domu. Jeho výhodou je, že je světelně propustný. Nutno dodat, že se často jedná o doplněk novodobých moderních interiérů. K dostání je ve světlých i tmavších barevných kombinacích, některé dokonce vypadají jako malba. Ohromující jsou rovněž obklady a dlažba, které imitují tapety nebo koberce. A pak jsou i takové, jež připomínají graffity.

Vzory, které vytvářejí kontrasty

Stále trendy budou i vzorované obklady. Motivy lidových řemesel, květinové vzory i šachovnice – ty všechny dokážou vytvořit v kombinaci s jednoduchými doplňky v koupelně výrazný kontrast. A také ten je letos žádaný. Majitelům, kteří preferují elegantní styl, zůstávají k dispozici nestárnoucí černo-bílé kombinace nebo kachle se zlatavými odlesky. Nabízejí je dokonce výrobci světově proslulých značek.

Rok 2019 přeje výraznějším barvám

Do popředí se stále více dostávají barvy. Přírodní odstíny sice nestárnou, ale lidé volají po výraznějších odstínech a výrobci je vyslyšeli. Kachle i dlažbu se chystají nabízet v odstínech modré, tyrkysové, jemně zelené, červené i cihlové barvě. Některé s nápaditými přechodovými efekty.

Něco netradičního? Rybí šupiny i včelí plástve

Při pohledu na letošní nabídku vám pak neuniknou ani zajímavé tvary obkladů. Klasické čtverce a obdélníky doplní oblíbené úzké dlouhé varianty, stejně tak obklady ve tvaru včelích plástev nebo rybích šupin. Obojí vypadá velmi nápaditě a k dostání bude v různém provedení i barevných variantách. Jaké jsou další trendy týkající se koupelen pro rok 2019, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu