Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
15. 1. 2019 20:45 − 5463× − 6

Finská mládež v úvodu sezóny za ŠM

Původně se v Rallye Monte Carlo neměla Škoda motorsport v rámci nové kategorie WRC2 Pro vůbec prezentovat. Vše je ale jinak.

Po zveřejnění seznamu přihlášených posádek na úvodní podnik mistrovství světa – slovutnou Rallye Monte Carlo jsme mohli zjistit, že v rámci WRC2 Pro, což je novinka letošní sezóny, se ukáží tři týmy. M-Sport zastoupí Gus Greensmith, v barvách Citroenu to bude Yoann Bonnato a oproti původním předpokladům pojede i Škoda motorsport, jíž bude reprezentovat Kalle Rovanpera. Ten měl první soutěž sezóny v plánu od začátku, původně měl startovat ve vlastní režii s autem od týmu Toniho Gardemeistra, avšak nakonec vznikl menší kočkopes, když pojede pod hlavičkou Škody, ale auto bude mít nadále privátně z TGS Worldwide. S Gardemeistrovými auty startuje mladý Fin často, začátky kariéry v Lotyšsku jezdil právě s Fabiemi tohoto týmu, ale například i vloni v Monaku jel s autem od tohoto přípravce.

Aby těch novinek nebylo málo, tak server UrheiluUutiset.com informuje o tom, že ve Švédsku by se pod hlavičkou Škody motorsport měl objevit Eerik Pietarinen, jenž loni v domácím šampionátu zvítězil v rámci třídy SM1 a při debutu ve WRC2 při Finské rally vybojoval vítězství a byl nejlepším ve třídě RC2. Podle serveru byl měl mladý Fin startovat s autem od TGS Worldwide, ale aby to nebylo málo zamotané, tak přítomen bude i Kalle Rovanpera, který však na severu bude sedlat techniku tovární.

Kdo, s čím a kde se ve zbytku sezóny ukáže, to je zatím otázka a nejlépe na to pasuje asi napůl vážně míněná hláška, dokud neuvidíme startovku, tak nevíme, kde a s kým Škoda motorsport bude. Ale alespoň malé nahlédnutí do plánů Kalleho Rovanpera nabízí Toni Gardemeister, který se finskému webu Rallit.fi svěřil o plánech mladého Fina: "S Kallem máme v plánu nějaké závody, ale vše se ještě může měnit. Monte jede s námi, ale nemohu říct, který další podnik společně pojedeme, ale pravděpodobná je Korsika. Plán je takový, že bychom absolvovali v Evropě ty závody, kde nepojede s továrním autem. Ale těch moc nezbývá, protože s továrnou by měl jet 6-7 soutěží."

Komentářů celkem: 6
15. 1. 2019 22:272
0 0
Ach ta čeština. Vím , že překlad z asi z finštiny nic moc , ale přeci smajlík
16. 1. 2019 08:033
0 0
Jinak továrna včera a možná i dnes testuje někde v orlických horách, myslím že to je někde u obce Karlov
16. 1. 2019 11:045
0 0
Pravdepodobne se jedna o Moravskej Karlov, kterej je v Hanusovicky vrchovine, ktera uz geomorfologicky patri do Jesenicky oblasti. Testuje tam jak SM, tak driv Prokop, je tam i soto a lisky tam davaj dobrou noc smajlík
16. 1. 2019 16:286
0 0
Původně napsal Kenny_pce
Pravdepodobne se jedna o Moravskej Karlov, kterej je v Hanusovicky vrchovine, ktera uz geomorfologicky patri do Jesenicky oblasti. Testuje tam jak SM, tak driv Prokop, je tam i soto a lisky tam davaj dobrou noc smajlík
To je ,,českej jazyk'' smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!