Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dokažte, že jste to viděli! Kritikům filmu s Vondráčkovou přišla bizarní výzva od tvůrců

    Herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková (38) by ráda rozjela svou zahraniční kariéru v anglických snímcích, přece jen zní dost rozdílně, když má váš film premiéru v pražské Lucerně, anebo v losangeleském Dolby Theatre. Což o to, jazykovou vybavenost a určitý komediální talent by na to měla, to by se jí ale nesměla „stát“ Martina Adamcová alias Tina Adams, s níž Vondráčková tvrdošíjně pracuje. A tím pádem i na ní zůstává trocha té ostudy v případě bizarních e-mailů.

    Film The Perfect Kiss alias Dokonalý polibek byl prvním anglickým snímkem Lucie Vondráčkové, který v Kanadě natočila v součinnosti se svou kamarádkou Martinou Adamcovou (52).

    Ta snímek produkovala, napsala a režírovala a je to na něm bohužel dost vidět. Vondráčková sama o sobě není špatná herečka a v Dokonalém polibku je tou nejlepší věcí, všechno ostatní ale padá s neumětelstvím Martiny Adamcové, která si v Kanadě říká Tina Adams, ale v Česku si ji pamatujeme jako četařku Babinčákovou.

    Adamcová pro deník Blesk řekla, že film není špatný proto, že by byl špatný sám o sobě, ale že za to může česká distribuce. „Luna film špatnou distribuční politikou v ČR snímek v kinech poškodila, ale naštěstí je tu distribuce v Americe,“ věřila si Tina Adams v tomto rozhovoru, ale diváci se na její umění rozhodně tváří jinak.

    Film těžce propadl u odborných kritik stejně jako u těch laických, na nejnavštěvovanějším českém filmovém serveru ČSFD.cz se potácí u dna s komickými třinácti procenty a samým „odpadem“.

    Dříve tomu tak ale nebylo.

    The Perfect Kiss se skvěl na hranici padesáti procent, a to hned po uvedení snímku do kin, jenže se pak přišlo na to, že „někdo“ si na ČSFD.cz založil během jednoho dne na desítky falešných profilů a uměle nasázel filmu vysoké hodnocení. Poté, co na tuto podivnost upozornili nejprve uživatelé serveru a následně média, správci serveru ČSFD.cz falešný profil smazali a Dokonalý polibek okamžitě spadl do „šedé odpadní zóny“.

    Tím ale potíže českým uživatelům serveru neskončily.

    Ředitel, co je vlastně i střihač

    Filmový portál Moviezone.cz na své facebookové stránce upozornil na to, že v sekci „diskuze“ na profilu filmu The Perfect Kiss na ČSFD.cz se jeden z uživatelů svěřil s tím, že mu přišel záhadný e-mail od CEO (generálního ředitele) společnosti 7 Art Distribution, jehož jméno je Steve Elliott.

    Martina Adamcová je prezidentka společnosti, e-mailová adresa, z níž výzva přišla, souhlasí s kontaktem uvedeným na stránkách 7 Art Distribution.

    Prezidentkou 7 Art Distribution je uvedena Martina Adamcová, která natočila s Vondráčkovou Dokonalý polibek, nyní s ní točí film Hotel Limbo.

    Dle uniklé smlouvy se provalilo, že Luciin manžel Tomáš Plekanec půjčil Adamcové na její umělecké aktivity 200 tisíc kanadských dolarů, zhruba tři miliony korun.

    Tento podepsaný CEO Steve Elliott požaduje po uživateli serveru ČSFD.cz potvrzení, že film Dokonalý polibek viděl, a jestli si může vzpomenout kde.

    V diskuzi se pak ozývali další lidé, že jim e-mail ve stejném znění přišel také.

    Společnost 7 Art Distribution obesílá uživatele serveru ČSFD.cz.

    Jeden z uživatelů serveru ČSFD.cz nám poskytl screenshot své pošty, kam mu přišla bizarní výzva, aby potvrdil, že film viděl.

    Oslovili jsme proto na uvedeném e-mailu společnost 7 Art Distribution, aby nám potvrdila či vyvrátila, že e-maily s požadavkem potvrzení o zhlédnutí filmu skutečně zasílá.

    Odpověď 7 Art Distribution přinášíme bez redakční úpravy: „Podle našich informací z českého tisku se vyskytly zprávy, že hodnocení jsou na vašem serveru falšována. Upozornili diváci, například prezident fanklubu Petr Mráček, že jejich hodnocení byla vymazána. Několik poznámek k filmu hodnotí film podle trajleru. Ano, zaslali jsme namátkou prvním 10 účastníkům ověřovací email s prosbou, zda by potvrdili, že jejich hodnocení je založeno na shlédnutí snímku. Dva přispivatelé nám potvrdili, že film viděli. Z naší strany jejich hodnocení nijak neposuzujeme ani neovlivňujeme. Ano, oba dotázaní potvrdili, že film viděli a označili za odpad. Vaše databáze uvádí nesprávně jméno režiséra a autora scénáře. V titulcích je Tina Adams, můžete prosím opravit? Děkujeme.“

    E-mail je zaslán bez podpisu a tajemný generální ředitel společnosti 7 Art Distribution Steve Elliott, který zasílal e-maily uživatelům ČSFD.cz s bizarním požadavkem, aby potvrdili, že film viděli, tentokrát svůj pozdrav nepřipojil.

    Jeho jméno je ale zapsáno v seznamu tvůrců filmu The Perfect Kiss, a to jako střihač a spoluproducent.

    Steve Elliott je generální ředitel i střihač.

    Zdá se, že tvůrci filmu The Perfect Kiss se nedokážou smířit s neúspěchem a oslovování uživatelů serveru ČSFD.cz, zda film viděli a kde, berou jako další možnost ke sběru „důkazů“, že film byl do odpadní zóny poslán na základě nerelevantních diváckých recenzí. Těžko ale hádat, co si autor e-mailu myslel, že by mu oslovený recenzent na dotaz, zda film opravdu viděl, odpověděl.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 22:57 středa 15. května 2019. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      99
    • Trapas
      73
    • Super
      15
    • Sladký
      15
    • Tvl
      14
    • Cože
      11