Giovinazzi se nebude snažit napodobit Leclerca

Giovinazzi se nebude snažit napodobit Leclerca

Antonio Giovinazzi se nebude v letošní sezoně snažit napodobit loňské výkony Charlese Leclerca. Ital se chce soustředit sám na sebe.

Antonio Giovinazzi bude v letošní sezoně hájit barvy stáje Sauber. U stáje z Hinwillu utvoří Ital jezdecký tandem společně se šampionem z roku 2007 Kimim Räikkönenem, který se ke švýcarskému týmu vrací po dlouhých 18 letech.

Před svou premiérovou kompletní sezonou v královně motorsportu Giovinazzi upozorňuje, že jeho cílem nebude napodobit výkony Charlese Leclerca z loňské sezony a chce se soustředit na sebe. 25letý závodník rovněž uvedl, že své „povýšení“ do role závodního pilota Formule 1 s novou posilou Ferrari neprobíral.

„O tomto skoku jsem s ním moc nemluvil. Chci se soustředit na sebe. Nechci tento rok zopakovat Charlesovy výsledky nebo je zlepšit. Mým cílem je zkrátka odvést to nejlepší, co umím. Na rozdíl od Charlese budu mít jiného týmového kolegu. Všechno bude vypadat jinak. Doufám, že vůz bude v prvním závodě rychlejší a že začnu tlačit již od Melbourne,“ říká vicemistr GP2 z roku 2016.

Ital také bagatelizuje, že by mu Leclerc svým případným úspěchem u Ferrari mohl pomoci, když by ukázal, že se sázka na mladé jezdce vyplatí.

„Mnoho mladých jezdců již ukázalo, že jsou dostatečně rychlí na to být v top týmu, jako například Verstappen. V příštím roce to budou Pierre (Gasly) a Charles. Je dobré vidět mladého jezdce, jak odvádí v top týmu fantastickou práci. Mým cílem je zlepšovat se. Bude to můj první rok ve Formuli 1. Mým cílem je zlepšit se.“

Pro Giovinazziho sice půjde o premiérovou sezonu v roli stálého pilota, čistokrevným nováčkem ovšem nebude. V královně motorsportu si již totiž dva starty připsal roku 2017, když ve velkých cenách Austrálie a Číny nahradil u Sauberu zraněného Pascala Wehrleina a stal se tak prvním jezdcem italské národnosti v královně motorsportu po šesti letech. Posledním Italem působícím ve Formuli 1 před Giovinazzim byl Jarno Trulli, který svou kariéru mezi elitou uzavřel po sezoně 2011.

Sdílejte na:
Zavřít