Vše, co vás zajímá o IPL epilaci

Dlouhodobé a trvalé odstranění chloupků získává na oblibě zejména proto, že ženy zbavuje každodenního používání žiletky. Navíc hladká pokožka stále ještě zůstává u většiny žen v oblibě, takže chloupky odstraňovat chtějí. Proto byly vyvinuty IPL epilátory používající speciální druh světla, který odstraňuje chloupky na několik měsíců.

Obrázek č.1 – IPL světlo

Jak je možné, že IPL epilátor má tak dlouhodobé výsledky? Intenzivní pulzní světlo, které tyto epilátory používají, totiž působí na tmavý pigment chloupků, které pak díky tomu samy vypadnou. Při opakovaném používání pak světlo působí na místa, ze kterých by chloupky vyrostly, a zamezuje tak založení kořínku chloupku a dalšímu růstu. Chloupků tak postupné ubývá a rostou čím dál méně, a i udržovací ošetřování stačí provádět méně často. Protože se ale jedná o metodu, kdy na pokožku působí speciální druh světla, existují určitá pravidla pro používání.

Kdy je ideální období na IPL epilaci?

I když je největší zájem o hladkou pokožku v létě, tak zrovna v případě IPL epilátoru se jedná o zcela nevhodné období. Je to proto, že během epilační kúry nesmí být pokožka vystavována slunečnímu záření. Ideální obdobím pro IPL epilaci je tedy zima. Základní kúra trvá 4-8 týdnů, poté se přechází na udržovací terapii cca jednou za měsíc až za dva. Vše ale záleží na tom, jak rychle a jestli vůbec chloupky dorůstají.

Pro které oblasti těla je IPL epilace vhodná?

Obrázek č. 2 - oblasti

Každý IPL epilátor je vhodný pro jiné oblasti. Oblast nohou je samozřejmá u každého z nich. Pro oblast podpaží a bikin (třísel) bývá vhodná také většina IPL epilátorů. Nicméně pro tyto oblasti se musí prověřit senzorem pokožky vhodnost a intenzita používaného světla. Co se týká oblasti tváře, tak tam se smí používat IPL epilátor pouze od lícních kostí dolů a často je k tomuto použití určeny specifické nástavce.

Co se týká mužského těla, tak tam je potřebné vždy prověřit u výrobce vhodnost pro mužské ochlupení. Muži tyto epilátory nejčastěji používají pro oblast zad, břicha a podpaží. Použití na tváři je u mužů zakázané. Zároveň je zakázané použití jak u žen, tak u mužů v oblasti genitálií.

Co když máte tetování nebo pihy?

Obrázek č.3 - tetování

V tomto případě pozor. Protože IPL světlo působí na tmavý pigment, je nutné se oblastem s tmavšími skvrnami vyhýbat. Proto je potřeba mít se na pozoru kolem pih a v oblastech tetování. Pokud byste těchto doporučení nedbali, hrozí výrazné podráždění a začervenání pokožky.

Kontraindikací pro IPL epilaci jsou také křečové žíly, malé červené žilky, ekzémy, velmi suchá nebo výrazně citlivá pokožka. IPL epilátor se též nesmí používat během těhotenství a kojení.

Závěrem

I když se říká, že pro krásu se musí trpět, tak u IPL epilace to neplatí. IPL epilace je bezbolestná, pouze je časově náročnější, než použití žiletky. Výsledky jsou ale dlouhodobé, takže čas strávený s IPL epilací se vám vrátí.

Fotografie zaslala za tým marketingové podpory Mgr. Andrea Ivaničová, KOBOZ SERVICE s.r.o. - děkujeme.

Vše, co vás zajímá o IPL epilacič.1 IPL světloč.2 oblastič.3 tetování

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka