Menu
JenProCestovatele
USA

Ráj pro milovníky psů. V New Yorku otevřou muzeum s psí tématikou. Údajně největší na světě

Martina Mádlová

Martina Mádlová

24. 4. 2019

K návštěvě New Yorku existuje spousta důvodů a nyní k němu přibude další. Ten nadchne každého, kdo miluje psi všech ras a velikostí. V únoru zde totiž otevřou muzeum, které slibuje největší sbírku se psí tématikou na světě. Takové muzeum zde stálo už před 32 lety, ale přesunulo se do státu Missouri.

Americký klub chovatelů chce otevřít své muzeum v centru Manhattanu 8. února, jen pár dní před začátkem populární výstavy Westminster Kennel Club Dog Show.

Návrat domů

Znovuotevření muzea znamená návrat do New Yorku po 32leté nepřítomnosti. Muzeum do té doby fungovalo ve West St. Louis County v Missouri. Americký klub chovatelů (AKC) se rozhodl, že je nejvyšší čas vrátit sbírku zpět k většímu publiku. V New Yorku sídlí přes 1000 muzeí a AKC chtěl, aby jedno bylo věnováno i těmto věrným přátelům.

„Toto muzeum je nádherným dárkem pro nejlepšího přítele člověka a jsme nadšeni, že tuto výstavu bude moci ocenit nové publikům,“ prohlásil Alan Fausel, výkonný ředitel AKC Museum of the Dog. „Naše jedinečné muzeum sídlí v budově Amerického klubu chovatelů, takže získáme přístup i do jeho knihovny, archivu nebo ke sbírkám.!

V muzeu na vás čeká několik stovek obrazů, kreseb, akvarelů, tisky, sochy, bronzy, porcelánové figurky, předměty dekorativního umění i interaktivní obrazovky, které zobrazují psy v průběhu věků. Objeví se zde díla od slavných umělců Edwina Landseera, Maud Earl či Arthura Wardle.

Seznamte se s Ginger. Hlídacím psem ze Zambie, který se stal světovým cestovatelem

První výstava nese skutečně vhodný název: „Pro lásku všech psů.“

Samotná výstava se nachází ve dvou patrech s mnoha oddělenými prostory. Muzeum má dvojpodlažní skleněnou vitrínku se vzácnými porcelánovými a bronzovými postavami psů. K dispozici je knihovna, kde se návštěvníci mohou do detailu seznámit se svými oblíbenými plemeny. Galerie obsahuje interaktivní exponáty, jako je kiosek, který pořídí návštěvníkům fotografii a připodobňuje je k nějakému plemeni psů. K dispozici je také tabulka s dotykovým displejem, která umožňuje návštěvníkům prozkoumat rysy, vlastnosti a historii plemen psů.

Na své si přijdou i děti, pro které je připravena aplikace umožňující práci s virtuálním psem – turistickým průvodcem.

Cestování se psem letadlem a vlakem. Jaké dokumenty s sebou?

V muzeum si turisté mohou zakoupit něco na památku v obchodě s dárkovými předměty (dětské knihy, dárky s motivy psů, šály apod.). Některé položky lze objednat i na zakázku.

Dogs are some of the biggest on-screen stars – like Lassie and Old Yeller to name a few. What are your favorite movie dogs?

Zveřejnil(a) Museum of the Dog dne Středa 9. ledna 2019

Vstupné do muzea

Muzeum, které se otevře 8. února, bude stát 15 dolarů pro dospělé, 5 dolarů pro děti do 5 let a 10 dolarů pro seniory, studenty, veterány a aktivní vojáky.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Ráj pro milovníky psů. V New Yorku otevřou muzeum s psí tématikou. Údajně největší na světě