Tři miliony na odchod. DPP zveřejnil, kolik zaplatí na odstupném Gillarovi a Kaasovi

Martin Gillar (vlevo). Foto: DPPMartin Gillar (vlevo). Foto: DPP

Dopravní podnik hl. města Prahy zaplatí přes tři miliony korun na odstupném dvojici manažerů, které odvolala v prosinci dozorčí rada.

Dopravní podnik hl. města Prahy zaplatí přes tři miliony korun na odstupném dvojici manažerů, které odvolala v prosinci dozorčí rada.

Martin Gillar si z pozice bývalého předsedy představenstva přijde celkem na 2,092 milionu korun v šest měsíčních splátkách, Tomáš Kaas jako bývalý investiční ředitel a člen představenstva 1,020 milionu korun hrubého. Údaje získal deník Zdopravy.cz na základě žádosti podle zákona o svobodném přístupu k informací.

Odstupné je podle odpovědí DPP stanoveno jako šestinásobek základní měsíční odměny a jedné dvanáctiny cílové roční odměny. V praxi tak Gillar pobíral 348 tisíc korun hrubého, Kaas 170 tisíc korun hrubého.

Gillar i Kaas mohou okamžitě nastoupit jinam, jejich smlouvy neměly žádnou konkurenční doložku. Gillar v čele DPP působil od jara 2016, Kaas se ve funkci příliš dlouho neohřál: do představenstva se dostal v dubnu loňského roku.

„Nemůžeme změnit minulost vytvořenou našimi předchůdci a její důsledky. Můžeme ale vylepšit budoucnost. Proto získal DPP nové vedení, to má za úkol úspěšně rozjet a dotáhnout projekty, které Pražané potřebují,“ řekl náměstek pro dopravu Adam Scheinherr.

Tagy Dopravní podnik hl. města Prahy dpp Martin Gillar Tomáš Kaas
6 komentářů