Google se spojil s Wordpressem. Chystá redakční systém pro lokální zpravodajské weby

Google se spojil s organizací Automattic, která stojí za vývojem redakčního systému Wordpress a komerční službou Wordpress.com. Společnou snahou je vytvoření nového systému nazvaného Newspack, který má hlavně sloužit menším lokálním zpravodajským redakcím. Těm má být šitý na míru.

Firma v rámci svého projektu Google News Iniciative investovala do projektu s Automatticem 1,2 milionu dolarů, ostatní investoři přidali další milion. Cílem je vytvořit nový redakční systém Newspack pro menší a střední lokální redakce, který bude cenově dostupný a bude uzpůsobený jim na míru.

Stavět bude na klasickém Wordpressu, který samotný používá přibližně 30 procent webových stránek. Použít tak půjde i pluginy pro něj vytvořené. Na rozdíl od Wordpressu se ale nebude snažit umět vše a být použitelný pro co nejvíce účelů, ale zaměří se pouze a čistě na lokální zpravodajství. Očekávat lze v rámci systému i integraci produktů od Googlu, zejména funkci Subscribe pro placený obsah či AMP zaměřující se na rychlé načítání obsahu na mobilech.

Do testovacího výběru se můžete přihlásit již nyní, Automattic vybere z kandidátů vhodné subjekty, kterým umožní v červenci přístup do systému. Ten bude z počátku zdarma, jakmile ale opustí beta testování, bude zpoplatněn částkou 1 000 až 2 000 dolarů za měsíc.

Nedávno vyšel nový Wordpress 5.0 s revolučním editorem příspěvků:

Diskuze (4) Další článek: Intel prozradil ceny procesorů Core F bez grafického jádra. Sleva se rovná nule

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,