Česko – Automobilka v Mladé Boleslavi konečně zveřejnila první oficiální fotografii nového modelu, který je zatím bezejmenný. Některé parametry se však z fotografie vyčíst dají.

ŠKODA důsledně pokračuje ve své SUV-ofenzívě. S novým crossoverem představuje česká automobilka další model a rozšiřuje svou paletu vozů kategorie SUV po úspěšných modelech KODIAQ a KAROQ. ŠKODA fotografií siluety poskytuje první náhled na budoucí crossover, který bude mít světovou premiéru na autosalonu v Ženevě (5. až 17. března). Z tohoto záběru lze vytušit vzhled přídě, viditelné jsou také výrazné nové LED-světlomety s nahoře umístěnými světly pro denní svícení a integrovanými dynamickými směrovými světly,“ uvádí automobilka na svých webových stránkách.

Pro Škodu bude rok 2019 plný premiér. Letos uvidíme facelift Superbu, novou Octavii, bude zahájena výroba Scaly a už dnes do světa z Mladé Boleslavi putují první poutáky na nový crossover segmentu B.

Enjoy a glimpse on our future crossover model. Expect more soon! #nextskodaLearn more: www.skoda-storyboard.com/en/models/first-glimpse-of-skodas-new-suv

Zveřejnil(a) dne Úterý 15. ledna 2019

Nový model bude ovlivněn konceptem Vision X, který byl představen na loňském ženevském autosalonu. A právě ve Švýcarsku Škoda 5. března představí svoji sériovou verzi.

Novinka mladoboleslavské škodovky bude založena na modulární platformě MQB Ao, nejspíše bude využit pohon předních kol. Škoda uvádí, že by vůz měl kombinovat přednosti vozů SUV, což znamená vysokou polohu sedadel, lepší výhled z vozu, pohodlné nastupování a vystupování a zvýšenou světlou výšku.

SOUVISEJÍCÍ TÉMA

Škoda název nového modelu zatím nezveřejnila. Bezpochyby se ho automobiloví nadšenci dozvědí už 5. března ve Švýcarsku.

Škoda v loňském roce do konce září po celém světě prodala 939 100 vozů, čímž překonala výsledek roku 2017, kdy prodala o 7,8 % méně automobilů.

#cz.sputniknews.com,
(-red.)

Komentáře