Radnici v Lounech navštívili studenti gymnázia, každý si odnesl malou pozornost
2x foto: město Louny
Louny

Louny - Lounskou radnici v pondělí navštívili žáci 1. ročníku - primy osmiletého gymnázia Václava Hlavatého v Lounech spolu s jejich vyučujícím Mgr. Vilémem Vojtěchem. Během komentované prohlídky měli žáci možnost prohlídnout si prostory obřadní síně, velkou zasedací místnost s výhledem na České středohoří a poté malou zasedací místnost.

Po Městském úřadě provázel místostarosta Mgr. Vladimír A. Hons, přičemž v průběhu prohlídky poukazoval na historické prvky v jednotlivých místnostech, rovněž zmínil historii budovy radnice. Překvapující informací byla zřejmě ta, že původní projekt se týkal jen poloviny budovy (pravého křídla), teprve pak bylo dohodnuto s právovárečníky dostavění radnice do současného rozsahu (dnes levé části budovy). Během návštěv velké a malé zasedací místnosti objasnil místostarosta, kde a jakým způsobem probíhají zasedání zastupitelstva města a rady města.

Na závěr každý z žáků obdržel knížku o budově radnice, která byla vydána k 130. výročí otevření radnice (1888-2018)

1601navsteva2

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru