Moje chvilka pohody

Zatoulaná peněženka

Když jsem ztratila peněženku, ve které bylo výjimečně spoustu peněz, byla jsem zoufalá. Naštěstí ji nalezl jeden dobrodinec a vrátil mi ji.

Manžel zrovna slavil padesátiny a já pro něj vymyslela dokonalý dárek. Jelikož je fanda do druhé světové války, čte o ní knížky i sleduje filmy, v garáži má sbírku dobových uniforem, zbraní i dokumentů, napadlo mě zakoupit mu zájezd do Normandie, kde proběhlo ono slavné vylodění.

Návštěva cestovky

Dámy jistě pochopí, že další „krámy“, které by zabíraly místo v garáži a domě, jsem mu pořizovat nechtěla. Stačí skvosty, které jistě dostane od přátel. V Normandii však nikdy nebyl, a tak se mi zdál poznávací zájezd jako bezva dárek. Zarezervovala jsem jeden v cestovní agentuře s tím, že tam osobně zanesu peníze.

Peněženka byla fuč

V cestovce jsem si přebrala všechny dokumenty, ale když jsem otevřela kabelku, abych zájezd zaplatila, peněženka s dvaceti tisíci byla pryč! Vyházela jsem všechny věci na stůl, ale peněženku jsem nenašla.

S pláčem jsem odešla a doma probrečela celý večer. Manželovi jsem však nemohla nic říct, abych neprozradila tajemství.

Spásný zvonek

Druhý den ráno se ozval zvonek u dveří. Manžel šel otevřít. „Danuš, tys ztratila peněženku? Je tu pán, co ji našel v autobuse,“ volal na mě z chodby. Jako smyslů zbavená jsem běžela jen v noční košili ke dveřím, nenechala jsem pána s peněženkou ani nic říct, vytrhla jsem mu ji z ruky, a když jsem ji otevřela, znovu jsem se rozplakala, tentokrát štěstím.

Štědré nálezné

Všechny peníze tam byly! Pána jsem objímala a dokola mlela: „Děkuju! Jste tak báječný!“ Pán sice tušil, že mi udělá radost, ale byl malinko rozpačitý z toho, jak jsem ji projevovala. Vyndala jsem jednu tisícovku, dala mu ji jako odměnu, a dokud nezmizel za rohem, křičela jsem na něj své díky.

A manžel? Ten měl z mého dárku stejnou radost, jako já, když se mi moje ztracená peněženka zase vrátila.

Dana L. (54), Český Brod

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden