Elkann: Arrivabene nebyl vyhozen

Elkann: Arrivabene nebyl vyhozen

Prezident Ferrari vyjasnil situaci okolo odchodu Maurizia Arrivabeneho, jehož na začátku roku nahradil Mattia Binotto.

Dlouho se spekulovalo o odchodu Maurizia Arrivabeneho z pozice šéfa týmu. Údajně totiž probíhal v zákulisí tvrdý boj o moc mezi ním a technickým ředitelem Mattiem Binottou, za kterým stál také Sebastian Vettel. Tyto zvěsti se na začátku ledna staly skutečností. Ferrari potvrdilo, že Arrivabene odchází, přičemž jeho nástupcem je právě Švýcar.

Ale byl Arrivabeneho odchod dobrovolný nebo jej vyhodilo vedení Scuderie? Prezidenta Ferrari Johna Elkanna překvapují názory, které se objevují v médiích. Proto napsal dopis, který otiskl italský deník Gazetta dello Sport, ve kterém píše, že jej tým nevyhodil, šlo o oboustrannou dohodu.

„Povýšení Mattia Binotta na šéfa týmu Ferrari neznamená žádný převrat v managementu a nevzešlo to kvůli nedorozumění v týmu. Právě naopak: Bylo to rozhodnutí, které učinila firma společně s Mauriziem Arrivabenem, který dlouhé čtyři roky na této pozici neúnavně pracoval a učinil Scuderii opět konkurenceschopnou, tak jak si to zaslouží.

Práce Mattia, která už s ohledem na nadcházející sezónu začala, se bude zakládat přesně na tom, co jsme udělali minulý rok. Nedojde ani k převratu, nýbrž je to víceméně pokračování vývoje,“ vysvětluje Elkann.

Dále vyvrací spekulace posledních dní ohledně nahrazení Louise Camilleriho někdejším šéfem týmu Stefanem Domenicalim, který momentálně pracuje pro Lamborghini. „Spekulace nebo vysněné představy, že se obrátíme k minulosti a pustíme se do dalších změn v naší struktuře, odmítám. Jsem odhodlán zajistit ve Ferrari stabilitu a koncentraci. To platí i pro našeho CEO Louise Camilleriho.

Společně a s pomocí dalších žen a mužů ve Ferrari dosáhneme cílů, které jsme před několika měsíci v Maranellu veřejně prezentovali.“

Sdílejte na:
Zavřít