Můj čas na kafíčko

Kolik vody denně potřebujete?

V létě když je horko a potíme se, si více uvědomujeme, že bychom měli pít. V zimě máme tendenci pitný režim zanedbávat. Jenže nedostatek tekutin škodí bez ohledu na to, jaké je roční období.

Kdy a kolik vypít


Obecně byste měli denně vypít jeden a půl až dva litry tekutin, ale záleží na vaší výšce a váze. Nalít do sebe najednou půl litru vody třikrát denně ale není ideální. Pijte po malých dávkách a napijte se trošku přibližně každou půlhodinu. Neprodlužujte žízeň. Ta je signálem, že se tělu tekutin nedostává. Pokud vás čeká fyzická námaha, třeba ve fitku, vypijte půl hodiny předem větší sklenici vody.

Zahřejte se čajem

Víc než polovinu denního příjmu tekutin má tvořit čistá, neperlivá voda. Pokud vám nechutná, přidejte do ní citronovou šťávu, kousky ovoce nebo čerstvé bylinky. Sladké ovocné šťávy, džusy a limonády vynechejte. Čerstvou ovocnou šťávu je dobré naředit vodou v poměru 1:1. Když se vypravíte ven, na výlet nebo třeba na lyže, nezapomeňte si vzít pití sebou, třeba vlažný ovocný čaj. Ale pozor, horké nápoje nejsou ke konzumaci venku vhodné. Po návratu domů pak tekutiny hned doplňte. Můžete si dát i iontový nápoj, nezapomeňte ho ale naředit vodou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden