Tipy, rady, návody

Jak se připravit na stěhování?

Autor angelo

Čeká vás stěhování a máte obavy, že to nezvládnete? Není žádným tajemstvím, že stěhování je často synonymem zlého snu a velkého stresu. Avšak nemusí tomu tak vůbec být. S dostatečnou přípravou a vyvarováním se nejčastějším chybám při stěhování se stane pro vás stěhování radostnou událostí, na kterou budete vzpomínat ještě o mnoho let později. Víte, na co si dát pozor a čemu se vyvarovat? A proč a kdy je vhodné zvolit stěhovací firmu?

Začněte s předstihem

V případě stěhování jednoznačně platí pravidlo, že čím dříve, tím lépe. Pravdou je, že málokdo se tímto pravidlem řídí, ale začít alespoň s menším předstihem se rozhodně vyplatí. Ujasníte si tak, čím začít a co nechat na konec. Také budete mít čas si stanovit přesný stěhovací plán, který vám později přinese velkou úsporu času. Pokud jste rozhodnuti využít stěhovací firmu, tak ji nezapomeňte kontaktovat s předstihem. Nejen, že budete moct získat kalkulaci zdarma, ale navíc budete mít šanci získat váš vysněný termín. Stěhovací firmu určitě využijte v případě, že máte velké množství věcí či velice těžké věci. Přejdete tak případným problémům.

Zajistěte si nezbytné věci pro stěhování

Dále je vhodné si před stěhováním pořídit dostatečné množství krabic, pytlů na odpad a popisovacích fixů. Pokud jste se rozhodli využít služeb stěhovací firmy, tak máte výhodu v tom, že si můžete zapůjčit potřebné množství krabic zdarma. Popisovače vám dobře poslouží pro popsání jednotlivých krabic. Jen tak budete vědět, co se v které krabici nachází. Možná se to zdá jako ztráta času, ale není tomu tak. Pytle na odpad pak využijete na nepotřebné věci. Věřte, že jich bude dost. Stěhovací firma je pak za vás odveze do sběrného dvora.

Ušetřete peníze

Posledním bodem, který je třeba si před stěhováním ujasnit je, zda zvolit či naopak nezvolit stěhovací firmu. Často se říká, že stěhování na vlastní pěst je levnější, avšak v případě většího množství věcí se rychle prodraží. Pokud vlastníte těžké nebo cenné věci, tak si zase přiděláte velké množství problémů. Stěhování svépomocí však není třeba zatracovat, jelikož v některých případech je využití stěhovací firmy opravdu zbytečné, zejména tehdy, když vlastníte malé množství věcí.

A jak ušetřit, pokud stěhovací firmu využijete? Zabalte si předem všechny věci. Pokud jste zruční, tak rozmontujte nábytek. A nakonec zajistěte stěhovací firmě parkovací místo přímo před vaším domem či bytem. Díky tomu zkrátíte čas stěhování a ušetříte nemalé množství peněz.

A teď už může začít stěhovací maraton, s těmito pravidly zvládnete stěhování s přehledem.

O autorovi

angelo

Zanechte komentář