Tipy a rady

Trendy v bydlení na rok 2019. Souhlasíte s nimi?

Barva roku living coral

Institut Pantone je znám tím, že vždy určuje trendy barvu pro určité období. Pro tento rok to má být barva s názvem living coral, zjednodušeně korálová. Tato barva má ovlivňovat dění nejen v módě, ale i co se bydlení týče. V minulém roce šlo o barvu ultra violet, která byla poměrně výrazná. Ačkoliv je výrazná i korálová barva, je zároveň jemná a ideální na dekorace či jako doplňková barva na jednu stěnu.

Trendy v bydlení na rok 2019. Souhlasíte s nimi?

Tmavé kuchyně a zlaté prvky

Bílé kuchyně byly na výsluní několik let, v současnosti se však začínáme obracet i k tmavším barvám, které místnosti dodají elegantní vzhled s puncem luxusu. Při zařizování tmavší kuchyně myslete na to, aby byl prostor dostatečně velký, tmavé barvy prostor opticky zmenšují. Pokud se i tak chcete vyhnout bílé kuchyni, vybírejte ze světlejších odstínů oblíbených barev. V poslední době se oblibě těší i doplňky v barvách kovu, zejména zlatá či mosazná, která může být na osvětlení i dekoracích.

Trendy v bydlení na rok 2019. Souhlasíte s nimi?

Světla a zastínění

V současné době je velmi oblíbený industriální styl bydlení, proto se začalo vyrábět více tematických svítidel, která jsou často ze železa či hliníku. Nejčastěji jde o tvar žárovek, které jsou zavěšeny na stropě. Kromě toho se svítidla začínají integrovat do domácích spotřebičů. Odhaduje se, že vzroste i poptávka po venkovních žaluziích, které zastíní nejlépe.

Trendy v bydlení na rok 2019. Souhlasíte s nimi?

Dělení prostoru

Jeden velký a otevřený prostor, kde najdeme obývací pokoj, kuchyni, ale i jídelnu – takto vypadá mnoho bydlení této doby. Ačkoliv se tato otevřenost hodí, jak po praktické, tak vzhledové stránce, občas je třeba místa alespoň trochu oddělit. Vyzkoušet to můžete pomocí barev nebo jiným nasvícením. Díky tomu se prostor nerozdělí úplně, ale jen opticky.

Zdroj: Pantone, Pexels.com

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *