Abu Dhabi HSBC- triumf Lee Westwooda

2882

European Tour – Abu Dhabi HSBC Championship presented by EGA, Abu Dhabi, SAE (16. – 19.1.2019, +3 hodiny)

Neděle – finálové kolo
Zvítězil Lee Westwood (-19). Šestačtyřicetiletý Angličan zvítězil podruhé v turnaji Rolex Series, a po pětadvacáté v European Tour. Do posledního kola vstupoval s náskokem jednoho úderu, na chvíli byl dostižen, ale nebyl předstižen. Zvítězil s náskokem dvou úderů před krajany Fitzpatrickem, Fleetwoodem a Francouzem Perezem.
Tommy Fleetwood oslavil narozeniny oslnivým výkonem 63 ran, devět čistých birdie v posledním kole, díky kterému vylétl ze 14. pozice na druhou příčku. Rekordních třiašedesát ran hrál také Victor Perez, eagle a sedm birdie.
Ze štědré dotace turnaje získal Westwood 1,047 milionu Eur a postavil se do čela žebříčku Race to Dubai. Hráči na druhém místě získali každý 468.789 Eur.
Sergio Garcia Obsadil konečné 8. míso (-13).

Konečné Top 10

Konečné výsledky

 

Lee Westwood

Sobota – 3. kolo
Vede Angličan Lee Weswood (-14). Skvěle se rozehrál, hrál eagle, šest birdie a bogey, 65 ran, sedm ran pod par.  O ránu zpět jsou Rakušan Wiesberger a včerejší lídr Ital Laporta (oba -13).
Sergio Garcia hrál stejně jako včera 69 ran a ustoupil o příčku na na dělenou 5. pozici (-11).
Světové jedničce Brooksi Koepkovi se nedaří posunou se dopředu. Dnes hrál 70 ran, dvě pod par a ztratil dalších třináct pozic. Je na 48. místě (-5).

Top 10 třetího kola

Další pozice: 14. Fleetwood, Pieters (-8), 24. Cantlay, Grace (-7), 37. Kaymer, Van Rooyaen (-6), 50. Wallace, Atnaus, H.Porteous, Paratore (-4), 61. Harding, Scrivener, Law (-2). 66. Bezuidenhout (-1).

Leaderboard

 

Francesco Laporta

Pátek – 2. kolo
Ital Francesco Laporta (-10) sázel v druhém kole jedno birdie za druhým a bylo jich celkem devět, bez jediného bogey. Začínal na 10. jamce, první devítku hrál šest pod par, s pěti birdie v řadě od od páté do deváté jamky.
Laporta vede o ránu před dvojicí Cabrera Bello, Matthew Fitzpatrick (-9).
Dnes se nedařilo světové jedničce Brooksi Koepkovi. Hrál čtyři birdie, tři bogey a dvě double bogey, 75 ran, tři nad par a propadl se na 35. pozici. Stejný osud potkal Jasona Scrivenera, který s ním sdílel druhou pozici. Zhoršil se o osm úderů, hrál 74 ran a spadl na 24. místo (-4).
Vpředu se drží Sergio Garcia. Hrál sice o dva údery více než včera, 69 ran, přesto postoupil o jednu pozici na 4. místo (-8).
Cutem neprošli obhájce Shane Lowry a světová šestnáctka Bryson DeChambeau.

Top 10 druhého kola

Další pozice:  12. Wiesberger, Pieters (-6), 18. Hend (-5), 24. H.Porteous, Grace (-4), 35. Fleetwood, Kaymer, Van Rooyen (-3), 51. Björn, Harding (-2), 61. Jamieson, Campillo, Bezuidenhout, Wallace (-1).
Cutem neprošli: Coetzee, Jaidee, Lowry, Paisley, Schwartzel, Willett, Pulkkanen, Armitage, Pepperell, Donaldson, Meronk, Pavan, Harrington, DeChambeau.

Leaderboard19

 

 

Klubovna Abu Dhabi GC

Čtvrtek – 1. kolo
Jihoafričan Shaun Norris a Ital Renato Paratore hráli shodně devět birdie a jedno bogey, 64 ran, osm pod par. Po prvním kole vedou o dva údery před americko australskou dvojicí Brooks Koepka, Jason Scrivener na třetím místě (oba -6). Světová jednička Koepka a  148. hráč světového žebříčku, šestatřicetiletý Scrivener zahájili turnaj bez bogey, čistými šesti birdie, oba hráli 66 ran.

Další pozice: 5. Garcia, Li  (-5), 11. Pieters, Fitzpatrick, Grace, Kaymer (-4), 18. Westwood, Harding, Wiesberger, Oosthuizen, Sullivan H. Porteous (-3), 33. Lowry, Arnaus (-2), 50. Willett, Hill, Bezuidenhout, Fleetwood, Bjorn (-1), 72. DeChambeau, Pulkkanen, Coetzee, Schwartzel (E), 81. Wallace, Pepperell, Poulter, Van Rooyen, Hovland, Paisley (+1), 97. Pavan, Meronk (+2), 116. Harrington (+4), 121. Armitage (+5), 127. Lawrie (+6), 130. J.B. Hansen (+8).

Top 10 prvního kola

Leaderboard

Abu Dhabi HSBC  2020 – 1. kolo Brookse Koepky

 

 

Klubovna Abu Dhabi GC

Úvod
Prvním turnajem osmidílné Rolex Series 2020 je Abu Dhabi HSBC Championship. Už po patnácté se koná v Abu Dhabi GC s ikonickou klubovnou ve tvaru sokola.

Turnaj je velmi dobře obsazen. Na startu budou světová jednička Koepka s vyléčeným kolenem, šestka Cantlay, desítka Fleetwood, dále Dechambeau, Lowry, Oosthuizen, Garcia, Poulter, Armitage, Westwood, Schwartzel, Wiesberger, Pepperell, Kaymer, Grace, Harding a další skvělí hráči European Tour.

Dějištěm je hřiště Abu Dhabi GC s parem 72 a délkou 6.934 metrů.
Dotace odměn je 7 milionů dolarů. Loni zvítězil Shane Lowry.

Leaderboard

Odkazy:   Abu Dhabi GC   Hřiště na satelitní mapě   Stránky turnaje