Hlavní obsah

Hráčky FBC Ostrava ovládly po obratu s Chodovem finále poháru

Olomouc

Florbalistky FBC Ostrava vyhrály ve finále Poháru České pojišťovny v Olomouci nad Chodovem díky obratu v závěru 8:6 a slaví premiérový úspěch v klubové historii. Pražanky vedly ještě v 55. minutě 6:4, ale pak zápas ztratily a stejně jako loni byly po finále domácí pohárové soutěže smutné. Vítěznou branku vstřelila v čase 59:01 Denisa Kotzurová, která dovršila hattrick.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Florbalistky Ostravy se radují po finále poháru.

Článek

Ostravanky proměnily v první úspěch druhou finálovou účast a získaly prémii 50 tisíc korun. V roce 2008 nestačily na Děkanku Praha (2:8). Chodov nenavázal na pohárové vítězství z roku 2015 a ve finále prohrál stejně jako v letech 2013 a také loni, kdy nestačil na Vítkovice (5:7).

"Byl to neskutečný zápas. Divoký, atraktivní a z naší strany hodně rozháraný, ale vyhráli jsme. Jsem na holky strašně hrdý. Dnešek patří nám, jdeme slavit," řekl trenér FBC Ostrava Jakub Robenek webu Českého florbalu.

Vstup do utkání vyšel Chodovu. Ve třetí minutě otevřela skóre Karolína Kellovská, a když Paulína Hudáková neproměnila trestné střílení, navýšily náskok Pražanek Daniela Frantíková a opět Karolína Kellovská.

Jenže mezi 15. a 16. minutou během 35 vteřin smazaly Ostravanky ztrátu díky dvěma trefám Kotzurové a jednomu gólu Kristíny Hudákové, která navíc v úvodu druhého dějství při vyloučení Nikol Pekárkové otočila stav. Ale pak v prostřední části obrátily vývoj Karolína Suchá a Jana Vávrová. Ve 46. minutě navíc Martina Řepková zvýšila na 6:4.

Čtvrtý tým extraligové tabulky se proti lídrovi ale nevzdal. V 55. minutě dostala FBC Ostrava na kontakt Jana Lacková, v čase 57:37 vyrovnala Paulína Hudáková po standardní situaci a stejně tak se prosadila i Kotzurová. Výsledek zpečetila Paulína Hudáková do prázdné branky.

"Dnes mohu s klidným svědomím konstatovat, že jsme se porazili naprosto sami. Zkolabovat dvakrát v jednom zápase nemůže vést k úspěchu," prohlásil asistent trenérky Chodova Lukáš Procházka.

Finále Poháru České pojišťovny florbalistek v Olomouci:
Chodov - FBC Ostrava 6:8 (3:3, 2:1, 1:4)
Branky: 3. a 14. Karolína Kellovská, 13. Frantíková, 29. Suchá, 38. J. Vávrová, 46. Řepková - 15., 16. a 60. Kotzurová, 15. a 24. K. Hudáková, 58. a 60. P. Hudáková, 55. J. Lacková. Rozhodčí: Beranová, Hejnová. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváci: 359.

Reklama

Související témata: