Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

IndyCar má nového titulárního sponzora

IndyCar má nového titulárního sponzora

Série se bude jmenovat NTT IndyCar Series

Japonská společnost Nippon Telegraph and Telephone (NTT) střídá Verizon v pozici titulárního sponzora IndyCar Series. Šampionát se od letošní sezony bude jmenovat NTT IndyCar Series. Společnost se stala oficiálním technologickým partnerem IndyCar, Indinanapolis Motor Speedway, Indy500 a dalších aktivit rodiny Hulman-Georgeů.

„Mít silného partnera je pro pokračování rozvoje IndyCar klíčové, takže jsme nadšení, že můžeme přivítat NTT jako našeho titulárního sponzora,“ řekl při představení na severoamerickém autosalonu v Detroitu výkonný ředitel společnosti Hulman & Co. Mark Miles.

„Máme společnou zkušenost s NTT přes jejich dceřinou společnost NTT Data a její spojení s týmem Chipa Ganassiho. Víme, že toto partnerství nám pomůže přilákat nové generace fanoušků a zůstat nejvyrovnanějším závodním programem na planetě,“ dodal Miles.

Společnost má 150letou historii, vznikla v roce 1869, když se do Japonska dostaly telegrafy. NTT jako taková vznikla v roce 1952 jako státní společnost a privatizovaná byla v roce 1985. Podle IndyCar patří mezi pět největších IT poskytovatelů na světě a ročně vygeneruje obrat 106 miliard dolarů. Partnerství s týmem Chipa Ganassiho navázala v roce 2013.

NTT bude pro IndyCar dodávat technologická řešení. V plánu je i nová mobilní aplikace. Ta stará, kterou vyvinul Verizon a původně ji nabízel výhradně svým klientům, přestala po loňské sezoně fungovat.

„NTT je hrdý na spojení s IndyCar, které urychlí budoucnost chytrého závodění. Technologické inovace mají potenciál změnit dramaticky IndyCar a zážitek pro fanoušky,“ uvedl prezident a výkonný ředitel NTT Jun Sawada.

IndyCar také oznámila nové sponzory dvou závodů. Společnost REV Group sídlící v Milwaukee bude sponzorem závodu na okruhu Road America. Dodavatel pneumatik Firestone bude sponzorovat finále sezony na okruhu Laguna Seca, které se bude jmenovat Firestone Grand Prix of Monterey.