Menu
WeddingMag
Zásnuby

Jak správně požádat o ruku?

Redakce

Redakce

17. 1. 2019

Žádost o ruku je jedním z nejromantičtějších okamžiků, který každá zamilovaná žena, která touží vztah se svým partnerem posunout o kousek dál, netrpělivě očekává. Jak požádat ženu o ruku tak, abyste ji ohromili, a čemu se při žádání o ruku raději vyhnout?

Kdy žádat o ruku

Co se týče délky vztahu, ideální čas na žádost o ruku neexistuje. Přesto platí pravidlo, že byste partnerku neměli žádat o ruku příliš brzy. Se zásnubním prstýnkem počkejte až na dobu, kdy si budete jisti, že s vámi počítá i v dalším životě. Plánuje společnou budoucnost? Mluví o dětech, založení rodiny či společném domě na venkově? Pak to vypadá, že by vám ráda řekla své ano!

Jak správně požádat o ruku

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv způsob či místo, při žádání o ruku byste měli být zejména upravení. A pokud možno si vyberte situaci, kdy bude upravená i vaše partnerka. Žádná žena nechce být požádána o ruku při mytí nádobí. Také si nezapomeňte připravit zásnubní prsten. Ten by podle tradice měl být s kamenem. Na zásnubním prstenu nešetřete, kamínek by neměl být příliš malý – na to si ženy potrpí. Je starým dobrým zvykem, že při žádosti o ruku si muž klekne na jedno koleno.

Originální žádost o ruku. Jak na to?

Originální žádost o ruku

Kreativita se samozřejmě cení, žádání o ruku ale příliš nekomplikujte. Čím složitější to bude, tím snadněji se to může pokazit. Pokud jste značně dobrodružnější povahy než vaše partnerka, leckterý váš nápad by ji mohl spíše vyděsit. Originalita je plus, ale důležitější je, abyste šlo o oboustranně příjemný a hlavně romantický okamžik. Například žádost o ruku při letu balónem je skvělý nápad, ovšem ne tehdy, pokud se vaše partnerka bojí výšek.

Místo k žádosti o ruku

Ženy od mužů při žádání o ruku překvapivě neočekávají moc. Chtějí v podstatě jediné – aby tam bylo co nejvíce oné romantiky. Ideálním místem pro žádost o ruku je tak například místo, kde jste se seznámili, kde jste měli první rande nebo kde jste se prvně políbili. Oblíbené je žádat ženu o ruku na dovolené, ovšem v tom případě si musíte být opravdu jisti, že neodmítne. Při samotném žádání o ruku se nespoléhejte jen na obecné fráze, zmiňte něco osobního – například nějaký společný zážitek.

Neobvyklá žádost o ruku aneb když žena žádá muže

Čemu se při žádání o ruku vyhnout

A jak by dokonalá žádost o ruku určitě vypadat neměla? Určitě víte, jak vypadá žádání o ruku v hollywoodských filmech – čím více lidí to uvidí, tím lépe. Normální ženu ovšem davy pokukujících spíše znervózní a možná kvůli tomu ani neřekne to, co chcete slyšet.

Pokud se tedy chcete vyhnout trapasu a neuvádět partnerku zbytečně do rozpaků, požádejte ji o ruku někde v soukromí, anebo klidně v restauraci, ale aniž by o tom musel vědět celý podnik.

Žádost o ruku: Originální inspirace na zásnuby v zimě

Schovaný zásnubní prsten

To už jste někde ve filmu také určitě viděli – schovaný zásnubní prstýnek v jídle nebo v pití a místo romantického večera návštěva na pohotovosti. Na druhou stranu schovat zásnubní prsten někam, kde jej partnerka určitě najde a zároveň jej nespolkne – to je celkem hezká žádost o ruku.

Ohodnoťte tento článek:
2,9
Právě čtete

Jak správně požádat o ruku?