O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

V loňském roce čínské přímé investice do zahraničí činily 129,8 miliard amerických dolarů
2019-01-17 10:39:19 cri
V roce 2018 za komplikované mezinárodní situace čínské investiční spolupráce se zahraničím zachovávaly stabilní a zdravý rozvoj. Podle statistiky čínského devizového úřadu v roce 2018 čínské přímé investice do zahraničí činily 129,83 miliard amerických dolarů, což je meziroční zvýšení o 4,2%.

Podle oficiálních statistických údajů v loňském roce finanční přímé investice do zahraničí činily 9,33 miliard amerických dolarů, což je meziroční zvýšení o 105,1%. Nefinanční přímé investice do zahraničí dosáhly 120,5 miliard amerických dolarů, což je meziroční zvýšení o 0,3%. Projekty v zahraničí ukončily obrat ve výši 169,04 miliardy amerických dolarů, takže se meziročně zvýšily o 0,3%. Počet zaměstnanců do zahraničí činil 997 tisíc, takže se meziročně zvýšil o 17 tisíc.

Zástupce vedoucího oddělení Čínského ministerstva obchodu pro investici a ekonomickou spolupráci Han Yong (Chan Jung) řekl, že v roce 2018 čínské investice do zahraničí zachovávaly strukturární diverzifikaci.

V loňském roce Čína neustále tvořila nové investiční způsoby. Čínské podniky a společnosti z Velké Británie, Německa, Francie a Singapuru používaly vlastní převahy a prováděly spolupráci v Asii a Africe. Současně se čínské místní a soukromé podniky pozitivně zúčastnily investice do zahraničí. Stavba zóny ekonomicko-obchodní spolupráce v zahraničí dosáhla pozitivních pokroků. Investiční spolupráce při stavbě Pásma a Stezky vede, a to s přehledem.

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China