Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na kontě má několik seriálových i filmových rolí (např. Tátové na tahu nebo Sedmero krkavců), výraznější herecké úlohy však Eriku Stárkovou (39) dlouho míjely. To se změnilo s nabídkou z České televize a seriálem Most! z dílny Petra Kolečka a Jana Prušinovského, respektive po odvysílání prvního dílu. Nebude proto přehnané napsat, že se z ní doslova přes noc stala „seriálová hvězda“.

Osmidílný seriál, který s (černým) humorem řeší mezilidské vztahy, ale také sociální problémy obyvatel severočeského města, je už šestou spoluprací osvědčeného tandemu. V hlavní roli se divákům představil Martin Hofmann, v dalších pak Michal Isteník, Zdeněk Godla, Cyril Drozda, Vladimír Škultéty, Jitka Čvančarová či právě Stárková. Ta se ujala role transsexuální Dáši, sestry (dřív bratra Pavla) hlavní postavy. Jak jí to jde, se podívejte na ukázce z druhého dílu.

Čtyřiatřicetiletá Stárková vystudovala herectví na brněnské JAMU, v minulosti byla k vidění na prknech Národního divadla Brno či pražského Švandova divadla, aktuálně působí v brněnském HaDivadle, Divadle pod Palmovkou v Praze či v ústeckém Činoherním studiu. Jejím švagrem je herec Václav Neužil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám